____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΙΜΑ σπάνιας ομάδας (Ο-Ρέζους Αρνητικό)


 ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συμπατριώτη μας (από Βλαχέρνα) έχει ανάγκη για αίμα και μάλιστα σπάνιας ομάδας (Ο-Ρέζους Αρνητικό). 
Παρακαλούμε επικοινωνήστε  με την ηλεκτρονική διεύθυνση του site ή στο τηλέφωνο 6944. 182133  (κυρία Ελευθερία).


http://www.vlaxerna.gr/?p=7190

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας    Καλείστε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 67 παρ. 5, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,  στη Δημητσάνα  σήμερα Δευτέρα στις 28 του μηνός Νοεμβρίου έτους 2011  & ώρα 19:00 μ.  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Ορεινή Αρκαδία: πνιγμένη στα έλατα....


deals.touristorama.com - 10 χρόνια σας προσφέρουμε...
Ean den mporeite na deite to newsletter, patiste edw

 Ορεινή Αρκαδία: πνιγμένη στα έλατα....


Καρύταινα Αρκαδίας: 99€ για 4ήμερο στην ορεινή Αρκαδία σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, welcome drink, late check out και 10% έκπτωση στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Πελασγός. Εξερευνήστε τις φυσικές ομορφιές της ορεινής Αρκαδίας που είναι πνιγμένη στα Έλατα και τα Πεύκα μόλις 2 ώρες από την Αθήνα.

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Τα εκπαιδευτήρια Καίσαρη και η Ελληνική Λέσχη Βιβλίου συνεργάζονται για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας οργανώνουν

«ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ»


Η εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα από τις 21 έως τις 25 Νοεμβρίου και στοχεύει στην ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και την επαφή των παιδιών με το εξωσχολικό βιβλίο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει :
  • Ομιλία – συζήτηση με θέμα «Το ελεύθερο διάβασμα του παιδιού και του νέου». Η διάλεξη αυτή είναι ανοιχτή σε γονείς και εκπαιδευτικούς και θα γίνει τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα 11 των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη.
  • Έκθεση βιβλίων για όλες τις ηλικίες, σε αίθουσα του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη
  • Συζήτηση υπευθύνων της λέσχης με μαθητές του σχολείου μας για τα εφηβικά προβλήματα, με αφορμή το βιβλίο
 «Το παιδί σας γίνεται έφηβος» των Λαμιράλ – Ριπώ. 

  • Λαχειοφόρο αγορά με σκοπό τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο Δημοτικό σχολείο Δημητσάνας.
Η βοήθειά σας θα ήταν πολύτιμη για μας, ώστε να διαδοθεί αυτή η προσπάθεια μας και  να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για να ενισχύσουμε το Δημοτικό σχολείο της Δημητσάνας.  
Με εκτίμηση
Δημοσιογραφικός όμιλος
του Γυμνασίου
των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΥΡΙΣΕ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΥΝΟΥΡΙΑ!Ο καθηγητής του τμήματος Ανθρωπολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Βιέννης Werner Zips με επιστολή του προς το Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας, Γιάννη Μαρνέρη και το ενημερώνει, για την εργασία που έγινε για το Πάσχα του Λεωνιδίου 2011.

Στην επιστολή, σημειώνεται: «Αγαπητέ κύριε δήμαρχε Μαρνέρη, αγαπητέ κύριε Γρηγόρη Ντάσκα,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ολόψυχα για τη ζεστή υποδοχή και την ιδιαίτερη προσοχή του καθηγητή Werner Zips, της σύζυγου του και λέκτορα του τμήματος Manuela Zips-Mairitsch, καθώς και των μαθητριών του πανεπιστημίου της Βιέννης που έφτασαν στο Λεωνίδιο κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα 2011. Ο καθηγητής Zips με ενημέρωσε άμεσα μετά την επιστροφή του για την εξαιρετική φιλοξενία και φιλία που έλαβε η ομάδα μας από εσάς τον ίδιο με την θέση σας ως δήμαρχο στο Λεωνίδιο, τη γοητευτική σύζυγο σας Ευαγγελία και πολλούς άλλους ανθρώπους της πόλης.

Εν τω μεταξύ, να σας αναφέρω ότι οι μαθητές έχουν τελειώσει το ντοκιμαντέρ του εορτασμού του Πάσχα ως την κύρια προσπάθεια πρακτικής στον τομέα μας. Υπάρχουν περισσότερα καλά νέα για τα οποία ο καθηγητής Zips με ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες. Το τριεθνές δίκτυο 3SAT (Γερμανία- Αυστρία – Ελβετία) έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για τη μετάδοση του τελικού αποτελέσματος της τεκμηριωμένης ταινίας όπου ο καθηγητής Zips και οι μαθητές του ανέλαβαν στο Λεωνίδιο. Ελπίζουμε ότι το επεξεργασμένο ντοκιμαντέρ θα ικανοποιήσει το ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό. Πιστεύουμε ότι θα εκτιμήσετε μια τέτοια έκβαση με την υποστήριξη σας και ειλικρινά ελπίζουμε ότι αυτό θα προωθήσει όχι μόνο το Λεωνίδιο αλλά και όλη την περιοχή. Ίσως θα υπάρξει και μια ευκαιρία για το μέλλον ότι το ντοκιμαντέρ μπορεί να προβληθεί και στο Λεωνίδιο.

Ο καθηγητής Zips μου ζήτησε να ευχαριστήσω έναν αριθμό ατόμων οι οποίοι βγήκαν από το δρόμο τους να εξασφαλίσουν την επιτυχία του έργου. Πρώτα από όλα, ο κος Γρηγόρης Ντάσκας ο οποίος διευκόλυνε την εισαγωγή της ομάδας μας εσάς και άλλους υπαλλήλους στο δημαρχείο. Στο όνομα των μαθητών επίσης θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Ειρήνη Καπρινιώτη για την εκπληκτική μεταφραστική δουλεία και μάλιστα την μεγάλη συμπάθεια που έδειξε από την πλευρά της για τις ανάγκες των μαθητών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον ιερέα Κωνσταντίνο Κουρμπέλη για την άδεια που έδωσε για το γύρισμα που έγινε μέσα την εκκλησία και για τη συνέντευξη όπως και όλους τους άλλους ιερείς που επέτρεψαν τη μαγνητοσκόπηση των θρησκευτικών τελετών, τον κο Γιάννη Γκιουζέλη τον συνεχώς απασχολημένο διοργανωτή των εκδηλώσεων για την τέλεια διαχείριση των ενδιαφέροντων θέσεων, την Κα Ελένη Μάνου, καθηγήτρια Τσακώνικης γλώσσας, τον ιατρό Φίλλιπο Μπεκύρο, ειδικό στους τσακώνικους χορούς, την Κα Θώμη Σκατζου και το σύζυγο της για την ευγενική υποδοχή, τον κο Βαγγέλη Ξηντάρη για την προσοχή σε όλες τις πιθανές ανάγκες των μαθητών και για την οργάνωση με τόσους πολλούς από τους φίλους του για συγκεκριμένα γεγονότα. Σας στέλνουμε τις καλύτερες ευχές στον ιδιοκτήτη του Apelon Tiritas τον κο Αντώνη Μαλλίαρα ο οποίος προσέφερε ασυνήθιστη φιλοξενία στον Κο Zips και στη σύζυγο του, και τον κο Δημήτριο Κουνιά ο οποίος υποστήριξε την ομάδα μας στον Τυρό, τον Κο Μανώλη Χείλαρη, ο οποίος βοήθησε σημαντικά τους μαθητές με τις γνώσεις του και τις πληροφορίες και, τέλος τον ιδιοκτήτη Νικόλαο Κυρίο του μικρού εστιατορίου «Ο Τσοπάνης», μέσα το οποίο εσείς προσκαλέσατε ολόκληρη την ομάδα τη Δευτέρα του Πάσχα. Όλοι οι μαθητές λάτρεψαν το εστιατόριο του και εντυπωσιάστηκαν βαθιά από τη φιλοξενία του (στην πραγματικότητα ο κος Zips μου είπε ο,τι ήταν η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης εστιατορίου που προσκάλεσε τον ίδιο αλλά και την ομάδα του για δείπνο στο εστιατόριο του). Είμαστε βέβαιοι ο,τι δεν αναφέραμε αρκετούς ανθρώπους που προσέφεραν τη βοήθεια τους και μας υποστήριξαν, αλλά ζητάμε τη συγχώρεση τους διότι υπήρχαν τόσοι πολλοί υπέροχοι και φιλόξενοι άνθρώποι στο Λεωνίδιο για να αναφέρω όλους αυτούς. Επιτρέψτε μου να εκφράσω τις ευχαριστίες μου με έναν πολύ ιδιαίτερο χαιρετισμό σε όλους τους κατοίκους του Λεωνιδίου.

Αυτές οι λίγες γραμμές ελπίζουμε ότι θα εκφράσουν το πόσο βαθιά εντυπωσιάστηκε η ομάδα μας και συγκλονίστηκε από τη φιλία που τους έδειξαν στην όμορφη πόλη σας και επαρχία. Παρακαλούμε να λάβετε τις θερμότερες ευχαριστίες μας για όλα όσα έχετε κάνει.

Παραμένουμε ευγνώμονες και σας στέλνουμε τους θερμότερους χαιρετισμούς σε εσάς και όλους τους φίλους μας στο Λεωνίδιο.

Διδάκτωρ Thomas Fillitz
Προϊστάμενος Τμήματος
Πανεπιστήμιο Βιέννης
Διδάκτωρ Werner Zips
Τμήμα Ανθρωπολογικών Ερευνών

*από την ιστοσελίδα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης