____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο Άγιος Βασίλης, συλλαμβάνεται από αστυνομικούς


ΧΙΛΗ
Ένας διαδηλωτής ντυμένος Άγιος Βασίλης, συλλαμβάνεται από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των φοιτητικών διαδηλώσεων ενάντια στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις
oύτε ο   Αγιος Βασίλης δεν την γλύτωσε.....
*από την εφημ. "Το ΒΗΜΑ"

H Σύρνα απέχει 7 χλμ από τη Στεμνίτσα...


http://www.syrna.gr/


Η Σύρνα βρίσκεται στην Πελοπόννησο, στο Νομό Αρκαδίας. Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Γορτυνίας με έδρα την ιστορική Δημητσάνα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 810 μέτρων, στους πρόποδες του Μαινάλου, κοντά στο ελατόδασος. Είναι ένα ορεινό χωριό, με σπίτια χτισμένα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Αρκαδίας. Οι κάτοικοί του ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία. Πολλοί Συρναίοι είναι σήμερα πετυχημένοι και καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ιατροί, νομικοί, οικονομολόγοι κ.ά. 

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα πρότυπο Κέντρο Αναψυχής και Εστίασης, το οποίο αποτελεί ένα στολίδι για το χωριό, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Αποτελεί σημείο συνάντησης των ντόπιων κατοίκων και των περαστικών, για καφέ και για νόστιμο και ποιοτικό φαγητό. 

Η γύρω περιοχή φέρνει στο νου τον περίφημο πίνακα του Πουσέν «ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ». Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο εικονίζεται ο τάφος ενός βοσκού, που έζησε ευτυχισμένα και επάνω του είναι χαραγμένη η φράση Et in Arcadia ego ( έζησα και εγώ στην Αρκαδία ). Η φράση έμεινε αναλλοίωτη στο χρόνο ως σύμβολο της ευτυχίας που προσφέρει η ζωή στη φύση. 


ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ 

Η Σύρνα απέχει 7 χλμ από τη Στεμνίτσα, 19 χλμ από τη Μεγαλόπολη και 203 χλμ από Αθήνα. Μέσω της Εθνικής οδού Κορίνθου- Τριπόλεως φτάνουμε στην Τρίπολη. Από εκεί υπάρχουν δύο εναλλακτικές διαδρομές: Α) Φτάνοντας στη Μεγαλόπολη και από εκεί ακολουθώντας το δρόμο προς την Καρύταινα, λίγο πριν το χωριό στρίβουμε δεξιά. Μετά έξι χιλιόμετρα συναντάμε το Ελληνικό και αμέσως μετά τη Σύρνα. Β) Διαμέσου του Μαινάλου, ακολουθώντας το δρόμο προς το Χρυσοβίτσι. Μετά από μια διαδρομή είκοσι χιλιομέτρων μέσα από το ελατόδασος φτάνουμε στη διασταύρωση της Στεμνίτσας. Στρίβουμε αριστερά και μετά από δέκα χιλιόμετρα φτάνουμε στη Σύρνα ( χάρτης ). 


ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Δήμος Γορτυνίας : 27953.60330, Fax :27950.31855 
ΚΕΠ Μεγαλόπολης 27910.21041
ΚΕΠ Στεμνίτσας :
 27950.29502

ΚΤΕΛ Αρκαδίας : α) Μεγαλόπολη : 27910.22238 
                          β) Τρίπολη : 2710.222560 
                          γ) Αθήνα : 210.5132834 
Κέντρα Υγείας : α) Μεγαλόπολη : 27910.23947 
                          β) Δημητσάνα : 27950.31401 
Αστυνομικά Τμήματα : α) Μεγαλόπολη : 27910.22222 
                                   β) Δημητσάνα : 27950.31205 
Κέντρο Αναψυχής και Εστίασης Σύρνας : 27910.24506
Νέα ιστοσελίδα Σύρνας ΑρκαδίαςΑνασχεδιάσαμε εξολοκλήρου την ιστοσελίδα του χωριού μας. Αποτελεί μία καλαίσθητη και πλούσια σε υλικό ιστοσελίδα, που μπορεί κάποιος εύκολα να πλοηγηθεί σε αυτήν.
Περιέχει σημαντικές πληροφορίες για το χωριό, για την ιστορία του, την αρχιτεκτονική των σπιτιών του, την ιστορία του συλλόγου, τις πολλές εκκλησίες του, κ.ά. Επίσης, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα της πρόσβασης σε ένα πλήθος φωτογραφιών κατανεμημένο σε ενότητες. Φωτογραφίες από το παρελθόν και το παρόν της Σύρνας, από διάφορες στιγμές των Συρναίων κ.ά.
Προσκαλούμε όλους τους συμπατριώτες, και ιδίως τους νέους, να συμβάλλουν όσο μπορούν στον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας, με φωτογραφίες και πληροφορίες, έτσι ώστε να αποτελέσει το σημείο αναφοράς των απανταχού Συρναίων.
Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι: www.syrna.gr

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Μια βρετανική επιχείρηση έκανε στους υποψηφίους προς πρόσληψη την εξής «παράξενη» ερώτηση, θέλοντας να διακρίνει ανάμεσά τους τον εξυπνότερο...


Μια έξυπνη απάντηση στο interiew του χάρισε τη δουλειά

Μια βρετανική επιχείρηση έκανε στους υποψηφίους προς πρόσληψη την εξής «παράξενη» ερώτηση, θέλοντας να διακρίνει ανάμεσά τους τον εξυπνότερο...
«Είναι μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, φυσάει πολύ και έχει δυνατή καταιγίδα. Εσύ οδηγείς ένα διθέσιο αυτοκίνητο και κάπου στην ερημιά περνάς μπροστά από μια στάση. Εκεί βλέπεις ότι περιμένουν το λεωφορείο τρεις άνθρωποι: Μία ηλικιωμένη γυναίκα που φαίνεται να είναι ετοιμοθάνατη, ένας γιατρός που σου είχε σώσει τη ζωή παλιά και ο άνδρας ή η γυναίκα των ονείρων σου. Το αυτοκίνητό σου, μην ξεχνάς, είναι διθέσιο και πρέπει να επιλέξεις ποιον θα πάρεις. Τι θα κάνεις;».

Όλοι οι υποψήφιοι (εκτός από έναν) απάντησαν ως εξής: Κάποιοι είπαν ότι θα πάρουν την ηλικιωμένη για να την πάνε στο νοσοκομείο και να τη σώσουν, άλλοι προτίμησαν τον γιατρό για να του ανταποδώσουν το καλό που τους έκανε στο παρελθόν και ορισμένοι μόνο επέλεξαν το ταίρι των ονείρων τους.

Προσελήφθη τελικά ένας άνδρας που απάντησε με τον πλέον έξυπνο τρόπο: «Θα δώσω τα κλειδιά στο γιατρό για να πάει την ηλικιωμένη γυναίκα στο νοσοκομείο και εγώ θα περιμένω το λεωφορείο με την κοπέλα των ονείρων μου!»…*από το :  Ανατολική Αττική News
http://anatolikiattikinews.blogspot.com/2011/12/interiew.html

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Πέτρος Τατούλης: "Έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου, από τη Βουλή"


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν το όνομα του, σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών, που διεκδικούν αναδρομικά, από το ελληνικό δημόσιο, έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Από τις αρχές του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από τη Βουλή των Ελλήνων και μένω έκπληκτος για το γεγονός ότι περιλαμβάνεται το όνομα μου σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά. Συνεπώς δε με αφορά η όποια διεκδίκηση βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά."

Νίκος Δ. Καβουρίνος
- Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά
- Μέλος Δ.Σ. ΕΦΕΕΑ

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Εκδήλωση "4 Ιστορίες για 1 χαμόγελο" του 2ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης


Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης σας προσκαλούν στην εκδήλωση

4 Ιστορίες για 1 Χαμόγελο

που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, στις 9:30 μ.μ.

Δουλεύοντας για περισσότερο από 1 μήνα, με μεράκι και πολλή αγάπη, οι μαθητές του 2ου Λυκείου, μέσα από το Θέατρο, το Χορό και τη Μουσική θα κάνουν τη δική τους προσπάθεια για να μη σβήσει το χαμόγελο από τα πρόσωπα των παιδιών, και με την ελπίδα να μεταφερθεί και στις ψυχές των μεγάλων!

Στο χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα που προσέφεραν με χαρά -αγνοώντας την υπάρχουσα κρίση- γνωστά καταστήματα της πόλης μας.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν  για την ενίσχυση
του Χαμόγελου του Παιδιού.

Ελάτε λοιπόν όλοι στις 16 Δεκεμβρίου το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο, για να κρατήσουμε το Χαμόγελο ζωντανό!Το 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης θα πραγματοποιήσει στις 16 Δεκεμβρίου 2011 την εκδήλωση "4 Ιστορίες για 1 Χαμόγελο", στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού.
Στο επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου υπάρχει η αφίσα της εκδήλωσης καθώς  επίσης και περισσότερες πληροφορίες για αυτή.
Σας παρακαλώ, για τη δημοσίευσή του.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,
Άννα Ζέρβα
Οικονομολόγος
Διευθύντρια 
του 2ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης