____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

«Τουρισμός για Όλους»: 72.000 οι δικαιούχοι του προγράμματος
Σε 72.000 ανέρχονται οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» 2013-2014, που θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί τον επόμενο Μάιο.

Μέσω του προγράμματος, συνολικής δαπάνης 5 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσε στο υπουργείο Τουρισμού, η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη επιδοτείται η παραμονή σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων, τα οποία ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων.

Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε δυο χρονικές περιόδους: η πρώτη από τον Ιούλιο 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2013 και η δεύτερη από Φεβρουάριο 2014 έως 31 Μαΐου 2014.

Σε ό,τι αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα, αυτά διαμορφώνονται ως εξής: σε 16.000 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, στις 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί) και 35.000 ευρώ για πολύτεκνους (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί). Για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Στόχος του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» 2013- 2014 είναι η παροχή διακοπών χαμηλού κόστους σε ευαίσθητες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, η βελτίωση της πληρότητας των τουριστικών καταλυμάτων σε μια ευρύτερη χρονική περίοδο και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στην παρούσα φάση της οικονομικής ύφεσης.

Η χορήγηση των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού εξαήμερων διακοπών θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΕΠ. Συνολικά, θα εκδοθούν 62.000 ατομικά δελτία, που θα αφορούν εργαζόμενους. Επίσης, θα χορηγηθούν άλλα 10.000 ατομικά δελτία που θα απευθύνονται σε συνταξιούχους λόγω γήρατος ή αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος.
Πληροφορίες σχετικά με τα συνεργαζόμενα καταλύματα και οδηγίες προς τους δικαιούχους στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ www.eot.gr.

__________________

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίπολη 04/06/2013


Προκαλεί ο ΠΟΚΑΣ.
Δεν θέλει να παραδεχτεί ότι οι εργάτες στο εργοστάσιό του δεν είναι δούλοι. Τους θέλει να δουλεύουν χωρίς ωράριο, με μισθούς κάτω από 18 ευρώ μέσα στα σκουπίδια, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς αξιοπρέπεια.
Όμως θέλει δεν θέλει τα πράγματα δεν είναι όπως πέρσι. Οι εργάτες οργανώθηκαν στο σωματείο, έβγαλαν με αρχαιρεσίες, και τη βούλα του δικαστικού αντιπροσώπου, τους εκπροσώπους τους, τη ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Τα παραπάνω, που προβλέπει και η αστική νομοθεσία, δεν διαπραγματεύονται, αλλά επιπλέον έχουν αποφασίσει ότι θα παλέψουν για δουλειά με δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Αυτό το ταξικό μίσος οδηγεί τον ΠΟΚΑ σε νέα παράνομη απόλυση του συναδέλφου μας και μέλους της ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
Καλούμε την εργοδοσία να πάρει πίσω και αυτή την απόλυση και τις άλλες πριν δύο μήνες.
Δεν μπορεί την ώρα που απολύει να προσλαμβάνει καινούριους.
Δεν μπορεί να έχει επιδοτούμενους εργάτες από τον ΟΑΕΔ, δηλαδή να μην πληρώνει μισθούς και μεροκάματα από την τσέπη του, αλλά να τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι της χώρας, και αυτός να κάνει απολύσεις.
Δεν μπορεί να είναι μέσα στην παρανομία και να αντιμετωπίζει τους εργάτες σαν σκουπίδια.
ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ μέρος στην 24ωρη απεργία για το εργοστάσιο του ΠΟΚΑ που αποφάσισε το Σωματείο και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας (με θλιβερή εξαίρεση τον θλιβερό Μπρουμά) την Παρασκευή 7 Ιούνη με αιτήματα:
·       Να σταματήσουν οι άδικες και αυθαίρετες απολύσεις
·       Την επαναπρόσληψη των απολυμένων.
·       Κατώτερα όρια αποδοχών, το κατώτερο ημερομίσθιο και ο κατώτερος μισθός να είναι στο ποσό των 33,54 ευρώ και 751,41 ευρώ αντίστοιχα.
·       Να δίνεται προκαταβολή ύψους 250€ στις 15 κάθε μήνα και η εξόφληση των αποδοχών να πραγματοποιείται μέχρι την 3η εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα.
·       5ημερη εργασία από Δευτέρα έως Παρασκευή με 8 ώρες εργασία την ημέρα.
·       Να γνωστοποιείτε το πρόγραμμα εργασίας από την προηγούμενη εβδομάδα και οι βάρδιες να είναι κυλιόμενες
  • Να είναι ουσιαστικός ο ρόλος του τεχνικού ασφάλειας και του ιατρού εργασίας και να έρχεται σε επαφή με τους εργαζόμενους και το σωματείο. Να χορηγήσετε τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας που απαιτούνται για την κάθε θέση εργασίας (γάντια, φόρμες, παπούτσια, μάσκες, κράνη, κλπ.) και αφορούν στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.
  • Να γίνεται η πληρωμή των υπερωριών, νυχτερινών και αργιών σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Το Δ.Σ. του Σωματείου

Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Το Σάββατο 1η Ιούνη στην παραλία (λιμανάκι) της Νέας Μάκρης στο Διήμερο Αφιέρωμα Ειρήνης και Αλληλεγγύης για τα 50 χρόνια από την δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη.

Η εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα", τιμώντας τον Γρηγόρη Λαμπράκη, Αρκάδα από την Κερασίτσα Τεγέας, κυκλοφόρησε με 16σέλιδο - Αφιέρωμα στον Αγωνιστή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας. Θα διατίθεται δωρεάν το Σάββατο στο Διήμερο Αφιέρωμα Ειρήνης και Αλληλεγγύης για τα 50 χρόνια από την δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη.
Διοργάνωση: Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατ. Αττικής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα. 
Θα μιλήσει η Σοφία Σακοράφα Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Χαιρετισμό θα κάνει ο σύντροφος Πάνος Τριγάζης πρόεδρος της Επιτροπής πρωτοβουλίας για το έτος Λαμπράκη το 2013 και συγγραφέας του νέου βιβλίου του "Ο Λαμπράκης και το κίνημα Ειρήνης" που επίσης διατίθεται από την εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα". Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους συντρόφους: Ηλία Χρονόπουλο Γραμματέα Νεολαίας Συνασπισμού και Φώτη Δεληβοριά Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα.
Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με μουσικό πρόγραμμα από τον Γιώργο Καλκάνη. 
Σας περιμένουμε για να τιμήσουμε όλοι μαζί τον μεγάλο μας ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.