Για τη συμφιλίωση πολίτη - αστυνομικού μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Τρίπολη και στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, στην οποία συνοδευόταν από τους αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, Δ. Τσακνάκη και Β. Παπαγεωργίου.
«Η Αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του και όχι εχθρός του», υπογράμμισε σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα από την Τρίπολη.
Ο υπουργός συναντήθηκε με αστυνομικούς και πυροσβέστες και τους διαβεβαίωσε ότι η νέα πολιτική ηγεσία είναι στο πλευρό τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε δηλώσεις του ο υπουργός ανέφερε ότι «προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε όλους το νέο πνεύμα, το νέο κλίμα, τη νέα αστυνομία. Ζητάμε συναίνεση όχι μόνο στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, αλλά ταυτόχρονα στις νέες λειτουργίες που θα θέλαμε, την κοινωνική, την προληπτική, την αποτρεπτική», ενώ σχετικά με τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών ο Γ. Πανούσης εξέφρασε τον προβληματισμό του ότι είναι πολύ πιθανόν να ξαναγεμίσουν, αφού, όπως σημείωσε, μόλις χθες μπήκαν στη Μυτιλήνη 800 νέοι μετανάστες και αναμένεται αύξηση της εισροής μεταναστών το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι τα θαλάσσια σύνορα της χώρας είναι δύσκολο να φυλαχτούν. Όπως σημειώνεται από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει σύσκεψη με το Λιμενικό, την μεταναστευτική πολιτική και την αστυνομία, για να δούμε πως θα χειριστούμε το θέμα, γιατί η χώρα «δεν αντέχει άλλους μετανάστες».
Σχετικά με τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών ο Γ. Πανούσης εξέφρασε τον προβληματισμό του ότι είναι πολύ πιθανόν να ξαναγεμίσουν, αφού, όπως σημείωσε, μόλις χθες μπήκαν στη Μυτιλήνη 800 νέοι μετανάστες και αναμένεται αύξηση της εισροής μεταναστών το καλοκαίρι