____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Η αποψίλωση του Κέντρου Υγείας Άστρους από προσωπικό είναι διαρκής και δεν υπάρχει προγραμματισμός για αναπλήρωση των ατόμων που φεύγουν

 ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ 

Η αποψίλωση του κέντρου υγείας από προσωπικό είναι διαρκής και δεν υπάρχει προγραμματισμός για αναπλήρωση των ατόμων που φεύγουν....

Αυξημένα είναι τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Άστρους, όσον αφορά το προσωπικό. Διοικητικοί υπάλληλοι δεν υπάρχουν πλέον, όπως και βοηθητικό προσωπικό, οι νοσηλευτές και οι οδηγοί μειώνονται και το δυστύχημα είναι πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για αναπλήρωση των θέσεων.
Αυτό επισημαίνει σε δηλώσεις της στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 FM η διευθύντρια Πηγή Περδικάκη, τονίζοντας πως σε δύο χρόνια η λειτουργία του κέντρου θα είναι αμφίβολη.
Ακόμα και αν υπάρξουν προκηρύξεις για προσλήψεις με την διαδικασία που ακολουθείται αυτές θα γίνουν στα δύο χρόνια και μέχρι τότε τα κενά θα είναι μεγάλα.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι η μη πληρωμή των εφημεριών του προσωπικού, αλλά και των μισθών σε κάποιες περιπτώσεις... Η κ. Περδικάκη αναρωτιέται πώς μπορούν και τα βγάζουν πέρα αυτοί οι άνθρωποι που είναι έξι μήνες απλήρωτοι.
Όσον αφορά τα υλικά η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους αναφέρεται στην προσφορά του Συλλόγου φίλων του κέντρου που είναι πολύ σημαντική και σημειώνει πως είναι ένα δεύτερο θέμα, όχι όμως τόσο καίριο όσο είναι το θέμα του προσωπικού.
Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τις δηλώσεις της κ. Περδικάκη.
Ε.Τ.