____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση Πανούση για τους ΕΒΕ - Μέτρα που τσακίζουν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα

   Δήλωση Πανούση για τους ΕΒΕ  

Κλιμάκια του ΚΚΕ τις προηγούμενες μέρες περιόδευσαν στα μαγαζιά στην Τρίπολη και συζήτησαν με τους επαγγελματίες-βιοτέχνες και μικρέμπορους τα νέα μέτρα (που προστίθενται στα παλιά) που από κοινού αποφάσισαν και ψήφισαν με το τρίτο μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ.

Μέτρα που τσακίζουν με τη βαρύτατη φορολογία τους ΕΒΕ και συγκεκριμένα:
Διατηρούν τον ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, τη φορολογία στο 26% από το πρώτο ευρώ
Αυξάνουν την προκαταβολή φόρου στο 75% και 100%.
Αύξησαν το ΦΠΑ στο 23%, στην εστίαση, στα ταξί, στα φροντιστήρια που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία.

Μέτρα που τσακίζουν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά  δικαιώματα
Ανεβάζουν τα όρια ηλικίας στα 67 έτη.
Αυξάνουν την εισφορά υγείας στο 6% από 4%.
Παγώνουν την κρατική χρηματοδότηση των ταμείων και του ΟΑΕΕ στα σημερινά εξευτελιστικά επίπεδα των 950 περίπου εκατ. ευρώ παρά την τραγική κατάσταση. Το περιβόητο Δημοσιονομικό Συμβούλιο είναι ένα ακόμη εργαλείο που θα οδηγεί σε ακόμα μικρότερη χρηματοδότηση.
Ετοιμάζονται να μετατρέψουν τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα, συνδέοντας το ύψος των εισφορών με το εισόδημα, που σήμερα μειώνεται δραματικά.

Θα εισπράξουν και το τελευταίο ευρώ από τα χρέη 
των ΕΒΕ και θα φορτώσουν και καινούρια.
Στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις αυξάνουν το επιτόκιο από το 3% στο 5%.
Επιταχύνουν  τις  διαδικασίες  κατασχέσεων  και  πλειστηριασμών.
Μειώνουν παραπέρα το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών στα 1.250 ευρώ
Ταυτόχρονα, συνεχίζονται και οι αναδιαρθρώσεις, η απελευθέρωση ολόκληρων τομέων της οικονομίας όπου σήμερα δραστηριοποιούνται χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι προκειμένου να διευρυνθεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Τέτοια μέτρα, του ΟΟΣΑ προωθούνται και με αυτό το μνημόνιο και αφορούν το ψωμί, τα φορτηγά, τα τουριστικά επαγγέλματα γενικότερα
Με βασική επιχειρηματολογία «τους δοκίμασες όλους, τώρα με το ΚΚΕ, υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής», καλούμε τους μικρούς ΕΒΕ, να εμπιστευτούν τώρα το ΚΚΕ, που είπε την αλήθεια, αποκάλυψε το ρόλο της ΕΕ, ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση των δίκαιων του λαού.
Η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, η μονομερής διαγραφή του χρέους, η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, για να λειτουργεί η οικονομία με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόγραμμα περιοδειών Υποψηφίων Βουλευτών της «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
15 - 9 - 2015


Πρόγραμμα περιοδειών Υποψηφίων Βουλευτών

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, στις 7:30 το πρωί, κλιμάκιο της «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» με τον Υποψήφιο Βουλευτή, ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ Σαράντο θα επισκεφθεί το Περιφερειακό Κλιμάκιο του ΑΔΜΗΕ στην Τρίπολη.

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 9 το πρωί, κλιμάκιο της «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» με τους Υποψήφιους Βουλευτές, ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ Σαράντο και ΘΕΟΧΑΡΗ Γιώργο θα επισκεφθεί το Παναρκαδικό και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 7:30 το βράδυ, κλιμάκιο της «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» με τους Υποψήφιους Βουλευτές, ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ Σαράντο και ΔΑΦΝΙΑ Ρένα  θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Ελληνικό - Στεμνίτσα - Δημητσάνα - Καρύταινα.

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 7:30 το βράδυ, κλιμάκιο της «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» με τον Υποψήφιο Βουλευτή, ΘΕΟΧΑΡΗ Γιώργο θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε καταστήματα στην Τρίπολη.Το Γραφείο Τύπου