____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Το νέο Προεδρείο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος


panarkadikiΣτις 21 Οκτωβρίου 2015 μετά τις Αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος προσκαλέστηκαν από τον πλειοψηφούν Σύμβουλο, πρώην Πρόεδρο Γιαννακάκο Βασίλειο, τα εκλεγμένα μέλη για συγκρότηση σε σώμα και για την εκλογή προεδρείου με τα παρακάτω αποτελέσματα :


Πρόεδρος : Γιαννακάκος Βασίλειος
Αντιπρόεδρος Επαρχίας Μαντινείας : Αναγνωστοπούλου Ουρανία
Αντιπρόεδρος Επαρχίας Γορτυνίας : Λατάνης Τριαντάφυλλος
Αντιπρόεδρος Επαρχίας Μεγαλοπόλεως : Αναστόπουλος Αθανάσιος
Γενικός Γραμματέας : Αναγνωστόπουλος Πάνος
Αναπλ. Γραμματέας Επαρχίας Κυνουρίας : Σωτηρίου Γιάννης
Αναπλ. Γραμματέας Επαρχίας Μεγαλοπόλεως : Παντούλης Αλέξανδρος
Αναπλ. Γραμματέας Επαρχίας Γορτυνίας : Χουντής Θεόδωρος
Ταμίας : Κουλούρης Νικόλαος
Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων σχέσεων : Δαλιάνη Φωτεινή
Έφορος Αιθούσης : Διαμαντοπούλου Χρυσούλα


Ευχές για καλή επιτυχία στο έργο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του Προέδρου του.
spathari.blogspot

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Φιλολογικός Λούσιος: Ιστορική έρευνα "ΝΟΤΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΙΣ" Τοπογραφική ...

Φιλολογικός Λούσιος: Ιστορική έρευνα "ΝΟΤΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΙΣ" Τοπογραφική ...:   ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ      ΝΟΤΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΙΣ Τοπογραφική και Ιστορική θεώρηση Αρχαίας Φαλαισίας - Νότιας Μεγαλοπολίτιδας...


Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

"H ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ" Ομιλία - Συζήτηση - Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 στην Τρίπολη,

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
Ομιλία - Συζήτηση - Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 στην Τρίπολη,
στις 6:30 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο
Ομιλητής: Γιώργος ΡΩΜΑΝΙΑΣ

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Ευχαριστήρια επιστολή από τον Πρόεδρο της Κώμης Αρκαδίας

Μερικά μόνο χιλιόμετρα νότια της αρχαίας Σικυώνας, στην πόλη την οποία ο Προμηθέας παρέδωσε-πρόσφερε την φωτιά στον άνθρωπο, βρίσκεται η Κώμη. Ένα μικρό αλλά όμορφο και γραφικό χωριό, στο οποίο όμως η τύχη επιφύλαξε πριν λίγα χρόνια πολύ δύσκολες ώρες σε μία τετραμελή οικογένεια όταν το σπίτι τους κάηκε ολοσχερώς.
Ακολούθησε μία κατάσταση τραγική για την οικογένεια που τη βίωσε και δύσκολα διαχειρίσιμη για όσους την γνώριζαν, ωστόσο ένα σωρό άνθρωποι βρέθηκαν να στηρίξουν και να φέρουν σε πέρας μια συγκεκριμένη αποστολή: την κατασκευή μιας νέας (από τα θεμέλια) κατοικίας με εθελοντική εργασία και χρήματα από κοινωνικές προσφορές για τη στέγαση της οικογένειας που βρέθηκε σε πρωτόγνωρες συνθήκες επιβίωσης. Σε μια εποχή μάλιστα όπως η σημερινή, με έντονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, η προσφορά και η ανιδιοτέλεια εξακολουθούν να αποδεικνύουν ότι είμαστε μια κοινωνία που έχει γαλουχηθεί με τον ανθρωπισμό. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, η κατοικία έχει σήμερα ολοκληρωθεί και είναι έτοιμη για χρήση. Η αλήθεια είναι ότι πέρασε σημαντικός χρόνος από την καταστροφή της προηγούμενης κατοικίας μέχρι σήμερα, αλλά να υπενθυμίσουμε ότι η κατοικία κατασκευάστηκε μόνο με τον αγώνα, την προσφορά και την εθελοντική εργασία των συνανθρώπων μας, μιας και η οικογένεια δεν διέθετε ίδια κεφάλαια. Ο θυμόσοφος λαός μας λέει …«κάλλιο αργά παρά ποτέ»
Τώρα λοιπόν που η «αποστολή» επετεύχθη, εμείς ως κοινωνία οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που συνέδραμαν σημαντικά στην ολοκλήρωση αυτού του σπιτιού: στον πρώην Δήμο Λεβιδίου και προσωπικά στον πρώην δήμαρχο Καβουρίνο Αθανάσιο, στον τ.αντιδήμαρχο δήμου Λεβιδίου Τσέκο Γιώργο, στον πρώην Νομάρχη Αρκαδίας Κωσταντόπουλο Δημήτριο, στον Δημοτικό Σύμβουλο της σημερινής δημοτικής αρχής Παπαχρόνη Παναγιώτη στους κατοίκους της Κώμης και στους κατοίκους των όμορων χωριών, στον ιερέα Στυλιανό Πρεβεζιάνο , στον κατασκευαστή κ. Τσιώλη Χρήστο, στην επιχείρηση δομικών υλικών του κ. Γιόβα Νικόλαου, στην επιχείρηση χρωμάτων-υδραυλικών και ειδών υγιεινής του κ. Παρασκευόπουλου Χρήστου και υιού, στον υδραυλικό Κανακάρη Ιωάννη και Γκικόπουλο Σταύρο, τον ηλεκτρολόγο Δελφάκη Βασίλειο και στην ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. Τέλος ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην κα Καρνιαδάκη Αικατερίνη, διευθύνουσα σύμβουλο και βασική μέτοχο του «Παλλάδιον» Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας της Τρίπολης και του Κου Χατζημανωλάκη Εμμανουήλ, πρόεδρο της τεχνικής εταιρίας TRITON ACT Α.Ε. και τους συνεργάτες του για το τελευταίο κομμάτι της ολοκλήρωσης της κατοικίας.
Ευχόμαστε στην οικογένεια καλορίζικη η νέα τους κατοικία, να κατοικήσουν σε αυτήν με υγεία και να ζήσουν σε αυτήν τις χαρές που στερήθηκαν. Στα παιδιά τέλος να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά και να τα διαβεβαιώσουμε ότι όλοι εμείς θα συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε.
Ντόκος Ιωάννης 
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κώμης
ΦΙΛΙΚΑ
www.vlaxerna.gr