____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

ΠΙΤΤΑ ΑΡΚΑΔΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ * Τιμήθηκε ο Πρωτ/ρος π. Χαρ. Πανόπουλος


Ασφυκτικά γέμισε η αίθουσα της «Αρχιτεκτονικής» Ζωγράφου τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, από 150 περίπου μέλη και φίλους του άριστα δρώντος εκεί Συνδέσμου Αρκάδων. Τους καλωσόρισε με θερμά λόγια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δημοσιογράφος Κων/νος Καλύβας. Αμέσωςμετά προβλήθηκε 20λεπτο βίντεο με τα 25 Μοναστήρια της Αρκαδίας, σκηνοθεσίας Σωτ. Λαμπρόπουλου.
Στη συνέχεια ο κ. Καλύβας αναφέρθηκε επιγραμματικά στην δραστηριότητα του Συνδέσμου ως και τις μελλοντικές δράσεις του (εκδρομές, συμμετοχή στα πολιτιστικά του Δήμου, συνδιοργάνωση ημερίδας για βιώσιμη ανάπτυξη Αρκαδίας, προσφορά εδεσμάτων στο Γηροκομείο Δήμου, συμβολή στη δαπάνη φιλοτέχνησης προτομή Κωνσταντή Κολοκοτρώνη, συμμετοχή στην κίνηση για επιστροφή γλυπτών Επικουρείου Απόλλωνα κ.α.)

Ακολούθησε η απονομή τιμητικού διπλώματος στον λίαν αγαπητό στην πόλη του Ζωγράφου Αρκάδα Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Θεράποντος Πρωτοπρεσβύτερο π. Χαραλ. Ι. Πανόπουλο από τον μικρό και τελείως ερειπωμένο σήμερα οικισμό Τσερβίκο του Περδικονερίου Γορτυνίας. Ο π. Χαράλαμπος, κάτοχος τριών πτυχίων, είναι επίσης Αρχιερατικός Επίτροπος της 12ης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και Πρόεδρος Κοσμητείας Νεκροταφείου Ζωγράφου, με πλουσιώτατη πνευματική, ιεραποστολική, κατηχητική και κοινωνική δράση.
Μετά έγινε η κοπή της Αρκαδικής πίττας, την οποία ευλόγησε ο π. Χαράλαμπος, ευχηθείς μια χαρούμενη και ευλογημένη χρονιά. Τα δυο φλουριά που αντιπροσώπευαν δύο χειροποίητα – κολιέ προσφορά του μέλους του Δ.Σ. Καίτης Χρονοπούλου, από Δάρα Μαντινείας, έτυχαν στους Γιάννη Γιαννόπουλο, από Ράδου και Λίτσα Κάμπρα από Λιβαδάκι.


Σημειώνουμε ότι στην αίθουσα υπήρχε και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «παραδοσιακό φούρνισμα στην Αρκαδία» από το αρχείο της εφημερίδας «Γορτυνία».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Αρκαδίας Κων. Βλάσης, η Αντιδήμαρχος Ζωγράφου Εφη Αλεξανδρή, οι Αρκάδες πρώην Δήμαρχοι και Επ. Πρόεδροι του Συνδέσμου Φωτεινή Σακελλαρίδου - Καμπυλαυκά και Γιάννης Καζάκος, όλοι σχεδόν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Ζωγράφου, πολλοί νυν και παλιοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Γεν. Γραμματέας της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Πάνος Αναγνωστόπουλος, ο Επ. Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Αρκάδων Γεωργ. Ζαραφέτας, εκπρόσωποι των Συλλόγων Κρητών, Ποντίων και Ηπειρωτών Ζωγράφου ως και πολλοί εκπρόσωποι Αρκαδικών Συλλόγων (Δημητσανιτών, Παγγορτυνιακής, Πανθελπουσιακής, Κοντοβαζαινιτών, Πετταίων, Ζυγβοστινών, Βαλτεσινιωτών, Ραδαίων, Αγαλιωτών κ.α.).

ΦΩΤΟ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Να μην περάσει το νομοσχέδιο που κατεδαφίζει την Κοινωνική Ασφάλιση

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
3 - 2 - 2016Να μην περάσει το νομοσχέδιο που κατεδαφίζει
την Κοινωνική Ασφάλιση


Οι προωθούμενες προτάσεις της Κυβέρνησης, που οδηγούν στην πλήρη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων, συναντούν την αποφασιστική αντίσταση ολόκληρου του Ελληνικού λαού.
Οι κινητοποιήσεις των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, οι μεγάλες κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου και τα μπλόκα σε όλη τη χώρα, αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα όλων των κοινωνικών ομάδων ν’ αντισταθούν και να μην αφήσουν να περάσουν οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που θα οδηγήσουν τους συνταξιούχους σε πλήρη φτωχοποίηση, τους εργαζόμενους σε νέες μειώσεις των μισθών τους και τους ελεύθερους επαγγελματίες σε έξοδο από το επάγγελμά τους και σε ανεργία.
Η Πανεργατική Γενική Απεργία στις 4 του Φλεβάρη θα είναι μια απεργία σταθμός, που θ’ αποδείξει στην Κυβέρνηση, στους συμμάχους της και στους δανειστές ότι η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει.

Καλούμε του πολίτες της Αρκαδίας να συμμετάσχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση των κοινωνικών Φορέων της Αρκαδίας την Πέμπτη 4 Φλεβάρη στις 10:30 το πρωί στην ΤΡΙΠΟΛΗ (Πλατεία Αγ. Βασιλείου).

Μόνος δρόμος αυτός του Αγώνα

 Όλοι στην απεργία της 4ης Φλεβάρη
Το Γραφείο Τύπου

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επιδότηση συμμετοχής μελών Επιμελητηρίου Αρκαδίας
σε εκθέσεις εσωτερικού για το έτος 2016

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, προγραμματίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2016.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr, (Σημαντικά, Εκθέσεις) θα δείτε αναλυτικά όλες τις εκθέσεις που μπορείτε να συμμετέχετε καθώς και τους όρους συμμετοχής.
·FOODEXPO. Τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών επιδοτεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας τα μέλη του για τη συμμετοχή τους

Μία από τις εκθέσεις που επιδοτεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας τα μέλη του που θέλουν να συμμετάσχουν (στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.arcadianet.gr θα δείτε και τις υπόλοιπες εκθέσεις που επιδοτεί) είναι η FOODEXPO που θα πραγματοποιηθεί 19-21 Μαρτίου 2016 στο Metropolitan Expo.
Πλήρως αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς, με ακόμη υψηλότερο διαφημιστικό budget, πλαισιωμένη από πολλές καινοτόμες δράσεις και μετά την οργανωμένη προβολή της διεθνώς, η 3η FOOD EXPO 2016 θα συγκεντρώσει περισσότερους από 900 Έλληνες και ξένους εκθέτες, και θα αποτελέσει ένα ανεπανάληπτο εμπορικό γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
·Αλλαγές στα πληθυσμιακά κριτήρια για την άδεια φαρμακείου
Νέα πληθυσμιακά κριτήρια για την ίδρυση φαρμακείου καθορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών, με τίτλο «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου».

Η ΚΥΑ προβλέπει αναλογία ενός φαρμακείου ανά χίλιους κατοίκους, κατ’ αρχάς σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων και, όπου αυτές δεν υπάρχουν, σε επίπεδο δημοτικών κοινοτήτων ή δημοτικών ενοτήτων. Όπου δεν υπάρχουν τοπικές ή δημοτικές κοινότητες, ούτε δημοτικές ενότητες, η αναλογία ισχύει σε επίπεδο δήμων.
Όλες οι πληροφορίες για τη νέα ΚΥΑ στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας arcadianet.gr
_________________