____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

περί Υγείας online: Υπό κατάρρευση το Παναρκαδικό Νοσοκομείο! Στα όριά...

περί Υγείας online: Υπό κατάρρευση το Παναρκαδικό Νοσοκομείο! Στα όριά...:


Υπό … κατάρρευση βρίσκεται το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπως φάνηκε και από τη διαδήλωση των εργαζομένων, οι οποίοι υπογράμμισαν σε όλους τους τόνους ότι η νοσηλευτική μονάδα δουλεύει στον … αυτόματο! Μάλιστα, δεν παρέλειψαν να καταστήσουν σαφή την ανάγκη επαρκούς χρηματοδότησης, αλλά και προσλήψεων, καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί. Φυσικά, το καλοκαίρι έρχεται να επιτείνει τα προβλήματα, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαντληθεί και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται.

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Γιατί οι δανειστές θέλουν τον ΑΔΜΗΕ; Τη «ραχοκοκκαλιά» του του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας,

Γιατί οι δανειστές θέλουν τον ΑΔΜΗΕ;

Το Δίκτυο Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους, με σταθερή κερδοφορία. Το 2015 για παράδειγμα, τα προ φόρων έσοδα του ανήλθαν στα 61,9 εκατ. Ευρώ, αν και μειωμένα κατά 50% από το προηγούμενο έτος, παρά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι μια πλήρως ανεξάρτητη και αυτοχρηματοδοτούμενη εταιρία, δεν επιδοτείται ούτε από τη ΔΕΗ Α.Ε. ούτε από το Ελληνικό Δημόσιο και η λειτουργία του δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πρόκειται για τη «ραχοκοκκαλιά» του του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας, με 221 Υποσταθμούς και Κέντρα Υψηλής Τάσης, 11 χιλιάδες χιλιόμετρα εναέριων γραμμών υψηλής τάσης και υπόγειων και υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης (150 και 400 χιλιάδων βολτ) που διασυνδέουν την ηπειρωτική Ελλάδα από την Θράκη έως την Πελοπόννησο και Εθνικά Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας (ένα στον Άγιο Στέφανο Αττικής, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Πτολεμαΐδα). 

Η εμπορική του αξία εκτιμάται στα 8 δισ. Ευρώ, ωστόσο αν λάβουμε υπόψιν τα όσα αναφέρονται το 2013-14 όταν η κυβερνήση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προωθούσε την ιδιωτικοποίηση, το ελληνικό Δημόσιο είναι πιθανό να λάβει αντίτιμο περίπου 400 εκατ. για την πώληση.

http://www.thepressproject.gr/article/96485/Krufo-sxedio-polisis-tou-ADMIE-sto-neo-Mnimonio

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Συγχαρητήρια Δόξα Μεγαλόπολης!


 ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΔΣ)Συγχαρητήρια Δόξα Μεγαλόπολης!
Το Δ.Σ. της ΑΕΚ Τρίπολης συγχαίρει θερμά το ποδοσφαιρικό σωματείο της Δόξας Μεγαλόπολης για την περήφανη άνοδο στη Football League 2 (Γ’ Εθνική Κατηγορία). Η διάκριση της Δόξας Μεγαλόπολης τιμά την Αρκαδία και το ποδόσφαιρό της.
Ευχόμαστε στους αθλητές, στο τεχνικό επιτελείο και στους παράγοντες της Δόξας να έχουν υγεία και δύναμη.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ