____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Έφυγε από τη ζωή ο Καθηγητής Αργύρης Φατούρος, Πρόεδρος την πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου



O Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τη θλίψη του, για την απώλεια του Καθηγητή ...Αργύρη Φατούρου. 
Και σημειώνει: «Ο εκλιπών υπήρξε Πρόεδρος την πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 



Ο Αργύρης Φατούρος πέθανε σε ηλικία 79 ετών, και κηδεύεται σήμερα Δευτέρα, στη 1 μ.μ., από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών.



       Σ ύ ν τ ο μ ο   β ι ο γ ρ α φ ι κ ό    
Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1932. Πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Columbia το 1962 και στη συνέχεια δίδαξε Νομικά, Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και Ανάπτυξη από την πλευρά του Δικαίου, στα Πανεπιστήμια Indiana (Bloomington), Οντάριο, Θεσσαλονίκης και Αθηνών.
Διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (1984-90), πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΠΕ (1987-89), πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (από το 2000), μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών, του Διαρκούς Δικαστηρίου Διαιτησίας (Χάγη), του Δικαστηρίου Διαιτησίας του ΟΑΣΕ, του Συμβουλίου Ερευνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (1994-97), του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, υπεύθυνος του γραφείου για την Ελλάδα στο Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ, καθώς και μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ.
Επίσης, υπηρέτησε από τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και του υπηρεσιακού υπουργού  Δικαιοσύνης (Σεπτέμβρης ’96) και Τύπου (Μάρτιος – Απρίλιος 2000).
Τα συγγράμματά του περιλαμβάνουν τα βιβλία «Government Guarantees to Foreign Investors» (1962) «Το Διεθνές Δίκαιο αναπτύξεως» (1977), «Διεθνές οικονομικό δίκαιο» (1984) και πολλές ανακοινώσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικά έργα.

* από το: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ
http://kalimera-arkadia.blogspot.com/2011/10/blog-post_8466.html
και την:
** ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ καθημερινή εφημερίδα Πελ/σου
http://www.peloponnisiaki.gr/?p=11830

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου