____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΑΝΤΩΝΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ Η ηθοποιός που διεκδικεί... ρόλο στον Δήμο Τρίπολης

Θέλει να γίνει δήμαρχος, όχι για να σηκώσει μόνη της το βάρος της επίλυσης των προβλημάτων, αλλά για να βάλει και τους συμπολίτες της στο «παιχνίδι» του δήμου.
Η ηθοποιός που διεκδικεί... ρόλο στον Δήμο Τρίπολης

Τάδε έφη η υποψήφια δήμαρχος της Τρίπολης με τον ΣΥΡΙΖΑ Αντωνία Γιαννούλη, η όμορφη ηθοποιός, που πολλά χρόνια πριν, τη δεκαετία του '90, ερμήνευσε ρόλους σε δύο από τις μακροβιότερες τηλεοπτικές σειρές («Λάμψη», «Καλημέρα ζωή») του Νίκου Φώσκολου. Σήμερα είναι πλέον έτοιμη να παλέψει για την καρέκλα του δημάρχου της γενέτειράς της.

«Θέλω μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα αντιπαρέλθει τη λογική των πολιτών ότι αναθέτουν διά της ψήφου τους σε άλλους να λύσουν τα προβλήματα και θα φέρει στο προσκήνιο την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, να ενημερώνονται και να συναποφασίζουν για την αυτοδιοίκησή τους», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η Συριζαία με τα κατάμαυρα μαλλιά, που μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά, έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν», ενώ είναι και διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται στην πολιτική σκηνή, αφού στις εθνικές εκλογές του 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε δεύτερη σε σταυρούς προτίμησης. Τώρα, όπως η ίδια λέει, είναι σίγουρη για την πρωτιά.

Η Αντωνία Γιαννούλη ερμήνευσε ρόλους σε δύο από τις μακροβιότερες τηλεοπτικές σειρές, τη «Λάμψη» και το «Καλημέρα ζωή» του Νίκου Φώσκολου.
Η Αντωνία Γιαννούλη ερμήνευσε ρόλους σε δύο από τις μακροβιότερες τηλεοπτικές σειρές, τη «Λάμψη» και το «Καλημέρα ζωή» του Νίκου Φώσκολου.
Γέννημα-θρέμμα της Τρίπολης, δεν έφυγε σχεδόν ποτέ από την πόλη της, αν και έκανε καριέρα στην Αθήνα.
«Ποια είναι η πρόκληση της Τρίπολης;», τη ρωτήσαμε. «Δυστυχώς, η δυσμενής οικονομική πραγματικότητα που διαμορφώνεται σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο δεν έκανε διακρίσεις για μας. Η περιοχή μας δεν αποτελεί εξαίρεση της γενικότερης κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης.
Ρήξη με άρρωστες πρακτικές
Μιλάμε και εδώ για συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, για δημότες άνεργους, εγκαταλελειμμένους, με προβλήματα υγείας, για ηλικιωμένους μόνους ή λιγότερο μόνους, για μονογονεϊκές οικογένειες, εργαζόμενες μητέρες, για ανθρώπους της διπλανής πόρτας που δεν μπορούν να καλύψουν επαρκώς τις καθημερινές τους ανάγκες. Για αυτούς τους λόγους το ζητούμενο είναι μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα έρθει σε ευθεία ρήξη με τις άρρωστες πρακτικές του παρελθόντος».
Η Αντωνία είναι μια δυναμική γυναίκα που λέει «όχι» στον γάμο, αλλά «ναι» στην οικογένεια.
« H άγαμη και άτεκνη..., υπέρ του θεσμού της οικογένειας και της συντροφικότητας, αλλά όχι του γάμου... Εύχομαι να αποκτήσω γρήγορα ένα παιδάκι, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτοσκοπός...», εξηγεί.
Τι σχέση έχει το σανίδι με την πολιτική;
Και η τέχνη και η πολιτική είναι πυρηνικά ζητήματα στη ζωή των κοινωνιών. Ομως ούτε το ένα ούτε το άλλο αποτελούν αυταξία. Αξία τους δίνει ο τρόπος που ασκούνται και ο στόχος που υπηρετούν. Η κατεύθυνση και ο προσανατολισμός τους. Υπάρχει πολιτική που εξυπηρετεί την κοινωνία, υπάρχει όμως και αυτή που εξυπηρετεί αντικοινωνικά συμφέροντα. Υπάρχει η τέχνη με υπερρεαλιστικό χαρακτήρα, που βοηθά να αλλάξουμε την υποκειμενική μας αντίληψη για τον κόσμο και να κοινωνικοποιήσουμε το συναίσθημα, υπάρχει όμως και η μαζική κουλτούρα που απλώς εκτονώνει, εφησυχάζει, αποπροσανατολίζει. Δική μου φιλοδοξία είναι να υπηρετώ και την τέχνη και την πολιτική με ειλικρινή και άρτιο τρόπο.
Η υποψήφια δήμαρχος Τρίπολης έχει αγάπη για την πολιτική και... έρωτα για την ηθοποιία: «Η ηθοποιία είναι τέχνη και στη δική μου περίπτωση είναι και το επάγγελμά μου. Μιλάμε δηλαδή για δύο καθοριστικούς άξονες της προσωπικότητάς μου, της ψυχολογικής και κοινωνικής μου υπόστασης. Αν θεωρήσουμε, λοιπόν, την ηθοποιία ως κύκλο, μάλλον θα πρέπει να τον χαρακτηρίσουμε Ηρακλείτειο. Δεν κλείνει ποτέ. Συνεχώς και αενάως επαναλαμβάνεται, γιατί απλώς αυτό είναι η ουσία, αυτό είμαι εγώ».
Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Οι συμπολίτες μού μεταδίδουν αισιοδοξία, κουράγιο και ελπίδα
Τι σας λένε οι Τριπολιτσιώτες και η οικογένειά σας γι' αυτή την απόφαση διεκδίκησης της δημαρχίας;
Η οικογένειά μου κάνει αυτό που έκανε πάντα. Στηρίζει όσο μπορεί τις επιλογές των μελών της. Το ευχάριστο όμως είναι ότι και οι συμπατριώτες μου έχουν δεχτεί αυτή την υποψηφιότητα θετικά. Στην προσέγγισή τους μού μεταδίδουν αισιοδοξία και δίνουν κουράγιο και ελπίδα σ' έναν καινούργιο σ' αυτόν τον χώρο άνθρωπο που θέλει να προσφέρει στον δήμο του. Θέλω να φέρουμε το καινούργιο. Να εκφράσουμε την ανάγκη της κοινωνίας για αλλαγή πλεύσης κι ελπίζουμε ότι θα πείσουμε και ο αγώνας μας θα φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ως «Μαντινειακή Συμπολιτεία», καλούμε τους συμπολίτες μας να υπερψηφίσουν τον συνδυασμό μας, να συστρατευθούν σε ένα πλατύ ενωτικό μέτωπο, σε έναν κοινό αγώνα απέναντι στα προβλήματα και όχι σε έναν αγώνα στη βάση των κομματικών επιλογών του καθενός μας.
Η δουλειά μας χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία και σιγουριά που απορρέει από το δίκιο των θέσεών μας, αλλά κυρίως από την αυτοπεποίθηση που μας δίνει το ρεαλιστικό και πειστικό πρόγραμμά μας. Αυτό το πρόγραμμα, αυτές οι θέσεις, γίνονται συνεχώς αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης και προβληματισμού, τόσο για μας τους ίδιους όσο κυρίως από τους συμπολίτες μας, η συσσωρευμένη εμπειρία των οποίων, πέρα από μικροκομματισμούς και μικροσυμφέροντα, θα είναι πολύτιμος αρωγός στον τελικό σχεδιασμό του όλου προγράμματος.
ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

* εφημερίδα ΕΘΝΟΣ - 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου