____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Βραδιά με θέμα «ο παραδοσιακός χορός στον τόπο μας» από τον Πολιτιστικό Σύλλογo 'Aστρους

Ο Πολιτιστικός Σύλλογoς 'Aστρους την Πέμπτη 25/2 οργάνωσε και παρουσίασε στο θέατρο Δώρα Στράτου στη Πλάκα βραδιά με θέμα «ο παραδοσιακός χορός στον τόπο μας»
ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ...
Η εκδήλωση απευθυνόταν κυρίως σε ειδικούς στον χώρο της παράδοσης αλλά και σε πολλούς απλούς θεατές που κατέκλεισαν το θεατράκι της Δώρας Στράτου στην Πλάκα και περιελάμβανε, εισήγηση-παρουσίαση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κολοβό Βασίλη και χορευτική παράσταση με ζωντανή μουσική από το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων με τον δάσκαλό μας Λάμπρου Δημήτρη. Στο τέλος της δε εξελίχθηκε σε πραγματικό πανηγύρι που παρέσυρε και όλους τους παρευρισκόμενους. Επίσης περιελάμβανε και μικρή έκθεση-κέρασμα με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας.
Κατά γενική ομολογία όλων και κυρίως των ειδικών που παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή, η εκδήλωση ήταν εξαιρετική τόσο στο κομμάτι της εισήγησης, που ήταν άρτια και εμπεριστατωμένη, όσο και στο μουσικοχορευτικό κομμάτι της που ήταν άψογο. Οι υπεύθυνοι του θεάτρου δε μας δήλωσαν απερίφραστα πως στα είκοσι δύο χρόνια λειτουργίας του συγκεκριμένου θεσμού πρώτη φορά εκδήλωση γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία.
Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά την ορχήστρα μας (Σούρσος Τάκης Τραγούδι-Αρφάνης Παναγιώτης κλαρίνο-Πετσάκος Νίκος λαούτο-βοήθεια στο τραγούδι Τσιώρος Γιάννης και Κολοβός Βασίλης νταούλι) για την εξαιρετική επίσης παρουσία της και την άψογη συνεργασία της με το χορευτικό μας.
Επίσης ο Σύλλογός μας συμμετείχε σαν βασικός συνδιοργανωτής στην ημερίδα που πραγματοποίησε η Νομαρχία Αρκαδίας, με θέμα «Η επιθετικότητα στην οικογένεια και στο χώρο του Σχολείου», την Τετάρτη 10/2 στο Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη.
Τέλος ο Σύλλογός μας συμμετέχοντας στον εορτασμό της Αποκριάς, οργάνωσε με επιτυχία masque party την Παρασκευή 12/2 στο «Αρχοντικό» και την αναβίωση του εθίμου του ΑΦΑΝΟΥ την Κυριακή 14/2 με μεγάλη επιτυχία και στα δύο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους συνεχίζει το έργο του με επιτυχία, και δηλώνει παρών, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντά στην προσπάθειά του.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΒΑΣΙΛΗΣ  ΚΟΛΟΒΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου