____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Γιάννης Γιαννόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας : "Η ανάπτυξη των ορεινών απομακρυσμένων περιοχών είναι ζήτημα σχεδιασμού γνώσης της περιοχής και των ανθρώπων...


Περιοδεία Γιάννη Σπ. Γιαννόπουλου σε χωριά Λίμνης Λάδωνα

 Ξεκινώντας από την Πουρναριά με προορισμό την Κοντοβάζαινα, επισκέφτηκε την περιοχή της Λίμνης του Λάδωνα ο  υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος το Σάββατο 09 Οκτωβρίου 2010. Το θέμα της ήπιας ολοκληρωμένης ανάπτυξης της περιοχής αποτελεί άξονα αιχμής στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης του νέου Δήμου Γορτυνίας. Από 15 ετίας ο Γιάννης Γιαννόπουλος αρθρογραφεί και παρεμβαίνει για το θέμα αυτό. Θεωρεί θετική εξέλιξη το πρόσφατο πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, πιστεύει όμως ότι η τοπική ανάπτυξη μόνο ως υπόθεση των τοπικών κοινωνιών μπορεί να επιτευχθεί. Η άγρια ανάπτυξη με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών πάρκων δεν αποτελεί απάντηση στην ερήμωση της περιοχής. Επίσης πιστεύει ότι, η ΔΕΗ που εκμεταλλεύεται τον μοναδικό φυσικό πόρο στην περιοχή πρέπει να αποδίδει με θεσμοθετημένο τρόπο από την ελληνική πολιτεία αντισταθμιστικό τέλος για την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας.

‘’Σήμερα πρέπει να αξιοποιήσουμε θετικά παραδείγματα και καλές πρακτικές άλλων περιοχών της Ελλάδος και της Ευρώπης για τοπική ανάπτυξη και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η ανάπτυξη του Αγροτουρισμού στην Λίμνη Πλαστήρα είναι ένα τέτοιο παράδειγμα όπου ο συντονισμός της δράσης των τοπικών φορέων με πρωτοστάτη την τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν φέρει σημαντικά αποτελέσματα.
Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της μελισσοκομίας, είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τουρισμού και άλλων δραστηριοτήτων σε μια ζωντανή αγροτική ύπαιθρο, αποτελούν μεταξύ των άλλων απόψεις του υποψήφιου δημάρχου για τα θέματα της περιοχής.

Η ανάπτυξη των ορεινών απομακρυσμένων περιοχών είναι ζήτημα σχεδιασμού γνώσης της περιοχής και των ανθρώπων, ζήτημα εμπειρίας, αξιοπιστίας αλλά πάνω από όλα πίστης και διάθεσης για εμψύχωση στην τοπική κοινωνία σύμφωνα με τους συνεργάτες του υποψήφιου Δημάρχου σε αυτήν την προσπάθεια.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας και τους εθελοντές γιατρούς και συνεχάρη την Αδελφότητα Δημητσανιτών για τις σημαντικές πρωτοβουλίες της.

1 σχόλιο:

  1. Πάμε μαζί για την νίκη φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
    Παναγιώτης Καραντώνης υποψήφιος σύμβουλος δήμου Γορτυνίας
    http://karantonispanagiotis.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή