____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Γιάννης Γιαννόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας




Ένας …πρέσβης υποψήφιος στην Αρκαδία!

ΝΟΕΜΒΡΊΟΣ
από gpapoul
Παραθέτουμε από το astrosnews:


Πρόκειται για τον Antonio Anchora, πρέσβη των ελληνόφωνων πολιτών της νοτίου Ιταλίας, ο οποίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο νέο Δήμο Γορτυνίας, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό “Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών” του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Σπ. Γιαννόπουλου.
Ο κ. Άνκορα, είναι ο αναγνωρισμένος από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, πρέσβης των ελληνόφωνων Ιταλών πολιτών της Νοτίου Ιταλίας, οι οποίοι μετρούν κάποιες…χιλιάδες χρόνια, διατήρησης και ομιλίας της “ντοπιολαλιάς” τους, τηςελληνικής γλώσσας δηλαδή, ελαφρώς παραλλαγμένης και επηρεασμένης από την επίσημη γλώσσα του κράτους τους. Η ελληνική γλώσσα ομιλείται στις περιοχές της Κάτω Ιταλίας και την Σικελίας, από την εποχή των πρώτων ελληνικών αποικιών, τον 8ο αιώνα π.Χ. (!) μέχρι και σήμερα, με τους κατοίκους των συγκεκριμένων χωριών και ιδιαίτερα της περιοχής τηςΑπουλίας, να οργανώνονται σε συλλογικές δράσεις, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού κυρίως χαρακτήρα, προκειμένου να διατηρήσουν την “Greca Omilia”, έτσι όπως την έλαβαν από τους προγόνους τους και να την παραδώσουν στις επόμενες γενιές. Ένας εκ των πρωταγωνιστών αυτών των δράσεων είναι και ο Antonio Anchora, ο οποίος μαζί με την πλούσια τοπική δράση του ως εκπρόσωπος των δεκάδων χιλιάδων ελληνόφωνων της περιοχής, έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς και συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιώντας αμοιβαίες εκδηλώσεις τόσο σε περιοχές της Ελλάδας όσο και την Νότιας Ιταλίας, προωθώντας παράλληλα τις διεθνείς πολιτιστικές επαφές αλλά την αμφότερη τουριστική ανάπτυξη.
Ο κ. Άνκορα, είχε γνωριστεί με τον κ. Γιαννόπουλο το καλοκαίρι του 2009, όταν ο νυν υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας  είχε συναντήσει ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας, τον πρέσβη των ελληνόφωνων κατά την επίσκεψη του σε χωριά της Κάτω Ιταλίας.
Η αγάπη και το ενδιαφέρον του Αντόνιο Άνκορα για την Αρκαδία -από την οποία προέρχεται μεγάλο μέρος του αρχαίου ελληνικού πληθυσμού των αποίκων της Κάτω Ιταλίας- ήταν τόσο μεγάλη ώστε να δεχθεί την πρόταση που του έγινε, να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Γιαννόπουλου, συμβολίζοντας τον σεβασμό προς την αρχαία πατρίδα αλλά  και την αδελφοσύνη των ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας με τους “Ελλαδίτες” σύγχρονους Έλληνες και ιδιαίτερα τους αιώνια “δαιμόνιους” ταξιδιώτες Γορτύνιους και Αρκάδες
Ο Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος με τον Antonio Anchora
 στο χωριό “Kalimera” της Κάτω Ιταλίας, καλοκαίρι 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου