____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΟΔΙΑΚΟΠΩΝ … στη Βλαχέρνα Αρκαδίας

Θέμα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ...ΑΘΛΟΔΙΑΚΟΠΩΝ...


ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΓΩΝΕΣ 5Χ5

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΓΩΝΕΣ 5Χ5

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΓΩΝΕΣ 5Χ5

ΤΡΙΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΓΩΝΕΣ 5Χ5 ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ 3Χ3

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΓΩΝΕΣ 5Χ5 ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ 3Χ3ΠΕΜΠΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟΥ 17:00 μ.μ.

ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΑΒΛΙ 10:30 π.μ.

ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)


Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΑΓΩΝΕΣ 5Χ5 ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΛΙΜΝΗ(ΑΓΑΛΙ), ΚΑΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΝΥΜΦΑΣΙΑ(ΓΡΑΝΙΤΣΑ). ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 7 ΚΑΙ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ 5Χ5 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ 14 ΕΤΩΝ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 693-6686336 ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΒΟΥΡΙΝΟΣ.

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: Αιτία πολέμου τυχόν πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Την αντίθεση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ  σε ενδεχόμενη πώληση μονάδων της Επιχείρησης εξέφρασε ο γενικός της γραμματέας Κώστας Κατσαρός, υπογραμμίζοντας πως κάθε πιθανή προσπάθεια εφαρμογής σεναρίων τέτοιου τύπου θα αποτελέσει αιτία πολέμου.
Σύμφωνα με τον κ. Κατσαρό, πληθώρα δημοσιευμάτων τις τελευταίες ημέρες ασχολείται με το θέμα της πώλησης του 40% των λιγνιτικών και του 40% των Υδροηλεκτρικών Μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, γεγονός που έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη αναστάτωση και ανησυχία στους εργαζόμενους της Επιχείρησης.
Όπως επεσήμανε, το ζήτημα της απελευθέρωσης ενέργειας, σε επίπεδο Μονάδων Παραγωγής είναι ξεκάθαρο και συναρτάται με τη γενικότερη ωρίμανση της Αγοράς και τη σοβαρότητα των επενδυτών.
Σε καμιά περίπτωση η ΔΕΗ δεν εμπόδισε, αλλά αντίθετα επεδίωξε τον ανταγωνισμό με ίσους όρους. Οι ιδιώτες είναι αυτοί που δεν επένδυσαν σε ικανοποιητικό βαθμό.
Παρ’ όλα αυτά, ήδη με τις Θερμικές Μονάδες, που έχουν κατασκευαστεί από ιδιώτες, με τα Μικρά Υδροηλεκτρικά, τις ΑΠΕ κοντεύουμε στο 20% της Ενεργειακής πίτας και με τους υπάρχοντες ρυθμούς σύντομα θα φτάσουμε στο όριο της Απελευθέρωσης της Αγοράς Ενέργειας κατά την ΕΕ, πρόσθεσε ο κ. Κατσαρός.
Ζήτησε δε από την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο και όχι απλά και μόνο μια διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται ζήτημα πώλησης Μονάδων της ΔΕΗ».
«Οφείλει, λοιπόν, η Κυβέρνηση να σταματήσει κάθε είδους διαρροές από κυβερνητικές πηγές και μη (όπως αναφέρεται σε όλο τον Τύπο) που εκμεταλλευόμενες την οικονομική κρίση αναμειγνύουν και εξομοιώνουν τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Τρόικα και θέτουν ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν με σκοπό την πώληση ενός ποσοστού της παραγόμενης φθηνής ενέργειας της ΔΕΗ, μέσω διεθνών διαγωνισμών, σε ιδιώτες. Τέτοια "επιχορήγηση" αεριτζήδων ιδιωτών δεν πρόκειται να επιτρέψουμε», κατέληξε ο γ.γ. της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

Εκδήλωση στο Λεβίδι προς τιμή του Τζων Αντον Καθηγητή Φιλοσοφίας και Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νοτίου Φλώριδας

Το Σάββατο 10/7/2010 και ώρα 18:00, στο Λεβίδι, ο Δήμος Λεβιδίου, το Μουσείου-Αρχείου Αλέξανδρου Παπαναστασίου και το Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας, οργανώνουν εκδήλωση με Θέμα: «Ελληνικότητα και Πολιτική», με την συμμετοχή του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό, την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας και την ευγενική χορηγία του Εκδοτικού Οίκου «Μίλητος».


Η εκδήλωση γίνεται προς τιμή του John P. Anton, Τακτικού Καθηγητή Φιλοσοφίας και Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νοτίου Φλώριδας. Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και ανακηρυγμένος από τέσσερα Ελληνικά Πανεπιστήμια, Επίτιμος Διδάκτορας, επίτιμος Δημότης Σάμου και Λευκάδας, ο Anton είναι ένας διεθνούς φήμης και αναγνώρισης Καθηγητής της Συγκριτικής Φιλοσοφίας. Μαθητής των Hebert Schneider, και John H. Randall, αλλά και του Ευάγγελου Παπανούτσου, όχι μόνο δεν ξέχασε την καταγωγή του, αλλά αφιέρωσε το βίο του στην διαφύλαξη του Ελληνικού Ήθους και την αδιάκοπη μελέτη και κατανόηση της Ελληνικής Σκέψης. Εργάστηκε σκληρά με τη φιλοσοφική του σκαπάνη, ώστε να βρει τα θεμέλια του Πλατωνικού κόσμου των ιδεών στην Αριστοτελική «νόηση νοήσεως». Για τον Anton, η αποτυχία των σύγχρονων πολιτικών συστημάτων οφείλεται στην αποτυχία των φιλοσοφικών θεμελιωτών τους, να θέσουν και να απαντήσουν ορθά το ερώτημα για την φύση του Ανθρώπου. Θεωρεί αξεπέραστο τον Αριστοτελικό ορισμό του «έλλογου πολιτικού όντος», και πιστεύει ότι τα σύγχρονα προβλήματα που σώρευσε η άλογη απόσπαση του ανθρώπου από τη φύση και η υποταγή του σε πάθη, μπορούν να θεραπευτούν μόνο με την Επιστροφή των Ελλήνων.
Η εκδήλωση συνιστά επίκαιρη συμβολή στο δημόσιο διάλογο για την κρίση της πολιτικής, άλλα και της ταυτότητάς μας. Κεντρικός ομιλητής, ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Γιώργος Κοντογιώργης, πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, ιδρυτικό μέλος και πρώτος Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, ο οποίος έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε πολλά ξένα πανεπιστήμια, όπως στο Παρίσι, στο Μονπελλιέ, στη Λουβαίν, στις Βρυξέλλες, στο Κεμπέκ, στο Τόκιο, στη Ρώμη, στη Φλωρεντία, στη Βαρκελώνη, στη Μαδρίτη, στο Πεκίνο. Δική του είναι η εισήγηση της έννοιας του «πολιτειακού πατριωτισμού», την οποία θεμελιώνει στο Ελληνικοί κοσμοσυστημικό παράδειγμα, και η οποία συνεκτιμά αφενός το έθνος υπό το πρίσμα της ταυτοτικής του ιδιοσυστασίας και αφετέρου, τις εμπραγματώσεις της κοινωνίας στο πεδίο της κοινωνικό-οικονομικής και πολιτικής ελευθερίας.
Στο Έργο και την προσφορά του John P. Anton, θα αναφερθούν οι: Ευάγγελος Χρυσός, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής, Λίνος Μπενάκης, ιστορικός, συνεργάτης του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών και Δημήτρης Ανδριόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του διεθνούς φιλοσοφικού περιοδικού Philosophical Inquiry.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης και με πρωτοβουλία του Πρύτανη Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα απονείμει Τιμητικό Δίπλωμα στον καθηγητή John P. Anton.
Επίκαιρη αναφορά θα γίνει και σε τρία νέα βιβλία του τιμώμενου καθηγητή από τον εκδοτικό οίκο «Μίλητος»:
o Αρκαδικά – Ομιλίες και Μελέτες (δίγλωσση (ελληνικά και αγγλικά) έκδοση, που περιλαμβάνει ένα δοκίμιο, μια μετάφραση διηγήματος, μια σειρά ομιλιών και μια προσωπική μαρτυρία-αφήγηση).
o Ιερός Πανικός (Αυτοβιογραφία της Εύας Σικελιανού-Πάλμερ, δεύτερη έκδοση σε μετάφραση, επιμέλεια και νέα στοιχεία στον εκτενή σχολιασμό και την εισαγωγή του John P. Anton ).
o Έρως Πολιτικός- η Eπιστροφή των Ελλήνων (σειρά διαλέξεων και άρθρων πολιτικής φιλοσοφίας, με αναφορά στην ελληνικότητα και τις οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού).
Μετά το πέρας της Εκδήλωσης ο Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, θα παραθέσει δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας.

ΔΕΊΤΕ ΑΡΘΡΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ : http://lycaonblog.blogspot.com/


Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010