____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Στον Αρκά Θεόδωρο Νικολάου το Βραβείο Δημοσιογραφίας της Ε.Ε.


Νικητής του
 διαγωνισμού δημοσιογραφίας
της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ο Θεόδωρος Νικολάου του Αργύρη
από τη Στεμνίτσα.




        «Χορεύοντας με τους...γύφτους»


Μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, ο διαγωνισμός για το Βραβείο Δημοσιογραφίας «Νέου Ευρωπαίου Δημοσιογράφου» ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ανέδειξε νικητή το Θεόδωρο Νικολάου του Αργύρη από τη Στεμνίτσα Αρκαδίας για το άρθρο του «Χορεύοντας με τους...γύφτους» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αυριανή.
Ο διαγωνισμός αφορούσε άρθρα που δημοσιεύθηκαν στο διάστημα μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2009 και 24 Σεπτεμβρίου 2010 σε μέσα που έχουν την έδρα τους σε ένα από τα 27 Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ισλανδία ή τη Νορβηγία.
Την 17η Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες , σε ειδική τελετή λήξης του Ευρωπαϊκού Έτους, ο κ. Νικολάου βραβεύτηκε από τον Επίτροπο Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Συνοχής κ. Lazlo Andor.
Παρών στην τελετή λήξης για το Ευρωπαϊκό Έτος κατά της φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού ήταν ο Πρόεδρος της Commission κ. Jose Manuel Barroso, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Isabelle Durant και o Πρωθυπουργός του Βελγίου κ. Yves Leterne .
Την 20η Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Εργασίας ο κ. Νικολάου βραβεύτηκε από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη σε ειδική τελετή για τη λήξη του ευρωπαϊκού έτους κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Πάντα επιτυχίες αγαπητέ συμπατριώτη από την Στεμνίτσα Γορτυνίας...


              ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ             

        Στην τελετή βράβευσης στις Βρυξέλλες     

Ο Θεόδωρος Νικολάου κατάγεται από τη Στεμνίτσα Αρκαδίας. Είναι 33 ετών και πατέρας 2 παιδιών. Είναι αριστούχος απόφοιτος στη Διοίκηση Τουρισμού από το πανεπιστήμιο Hertfordshire Μεγάλης Βρετανίας ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα στις Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις σε εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα στο πανεπιστήμιο London School of Economics.
Έχει εργαστεί ως ειδικός σύμβουλος σε θέματα Τύπου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς. Σήμερα εργάζεται ως ειδικός σύμβουλος σε θέματα Τύπου –Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Παράλληλα αρθρογραφεί ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος σε ΜΜΕ του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου της Ελλάδας και του εξωτερικού σε θέματα πολιτικής και κοινωνικής θεματολογίας.
Υπηρέτησε ως δημοτικός σύμβουλος επί 2 τετραετίες στον Καποδιστριακό Δήμο Τρικολώνων Αρκαδίας. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου