____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Το Ελληνικό πρωτάθλημα (ο θεός να το κάνει πρωτάθλημα)....


  αθλητικά θέματα  .......................................................με τον Νίκο Π. Αϊβαλή

Ξεκίνησε και φέτος το Ελληνικό πρωτάθλημα (ο θεός να το κάνει πρωτάθλημα), ύστερα από ένα καλοκαίρι με αλλαγές, υποβιβασμούς, στημένα παιχνίδια, μεταγραφές και γενικά το Ελληνικό πρωτάθλημα διασύρθηκε επικοινωνιακά και μη. Πρόεδροι γκάνγκστερς και μαφιόζοι, παίχτες στημένοι,  διαιτητές μιλημένοι, παράνομα στοιχήματα και μαϊμού αγώνες ήταν το «πραγματικό» ποδόσφαιρο που πασάρανε στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου. Όλα αυτά δεν ήταν πράγματα που δεν ξέραμε, απλά τώρα επιβεβαιώθηκε η σαπίλα που ταλανίζει το ποδόσφαιρο αλλά και γενικά τον αθλητισμό. 
Φυσικά μέσα στην σαπίλα συμπεριλαμβάνονται και τα ανθρωποειδή ζώα που αυτοαποκαλούνται φανατικοί οπαδοί διαφόρων ομάδων, οι οποίοι αποτελούν τον στρατό του κάθε προέδρου μιας ομάδας. Φυσικά από την πολιτεία ακούσαμε τα κλασσικά: «κάθαρση, απολύμανση κλπ», χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουμε δει πραγματικές τιμωρίες και πραγματική κάθαρση, αλλά πώς ένα σάπιο κράτος που καταστρέφει την Ελλάδα να καθαρίσει το ποδόσφαιρο άραγε;
Όμως για να μην πυροβολούμε μόνο το Ελληνικό ποδόσφαιρο, κρούσματα στημένων αγώνων υπήρξαν και σε άλλα πρωταθλήματα, μερικά από τα οποία θεωρούνται και πρωτοκλασάτα (Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Τουρκία κλπ).
Στις εξελίξεις έπαιζε μπάλα και ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος μία ήταν να υποβιβαστεί και μία να μείνει στην Super League. Τελικά έγινε το δεύτερο.
Υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή του Αστέρα σε στημένα παιχνίδια και φήμες για ανάμιξη του κ. Μποροβίλου. Φυσικά είναι θετικό για την Αρκαδία το γεγονός ότι  η ομάδα έμεινε στην Super League, μιας και είναι η μοναδική ομάδα από ολόκληρη την Πελοπόννησο, χωρίς αυτό να σημαίνει άφεση αμαρτιών για την διοίκηση του Αστέρα.

Αγωνιστικά, ο Αστέρας δείχνει μέχρι στιγμής να είναι καλός στην άμυνα, αλλά να έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στον επιθετικό τομέα. Στο ματς με τον Ατρόμητο έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο του Αρκαδικού συλλόγου, ο Πορτογάλος τεχνικός, Οράσιο Γκονσάλβες.

Στο μπάσκετ, ολοκληρώθηκε το παζλ του προολυμπιακού τουρνουά 2012, στο οποίο θα λάβει μέρος και η Εθνική Ελλάδος. Τα εισιτήρια που θα οδηγήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα διεκδικήσουν μαζί με την Ελλάδα οι: Ρωσία, Λιθουανία, Σκόπια, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα, Ανγκόλα, Νιγηρία, Νέα Ζηλανδία, Ιορδανία και Νότια Κορέα.

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Αρκαδικό Βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου