____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο αγροτών στα διόδια Νεστάνης

  Κοινωνία  

Στις 12:00 πραγματοποιείται Παμπελοποννησιακό αγροτικό συλλαλητήριο στα διόδια της Νεστάνης στην Τρίπολη, στην εθνική οδό Αθήνας - Καλαμάτας.

agrotes.jpg


Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι αγρότες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, σήμερα Παρασκευή τη σκυτάλη παίρνει η Πελοπόννησος.

Στις 12:00 πραγματοποιείται παμπελοποννησιακό αγροτικό συλλαλητήριο στα διόδια της Νεστάνης στην Τρίπολη, στην εθνική οδό Αθήνας - Καλαμάτας. Παράλληλα, εξακολουθούν να ενισχύονται τα μπλόκα σε διάφορα σημεία.
Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας αποφάσισαν χθες, μετά από ένα μήνα κινητοποίησης, να αποχωρήσουν και έδωσαν νέο ραντεβού στον εορτασμό του Κιλελέρ στις 9 Μαρτίου, με συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή.
Οι αγρότες, που βρίσκονται στους δρόμους εδώ και περίπου 20 ημέρες, λένε “όχι” στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, “φρένο” στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.
Εν τω μεταξύ, συνάντηση με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών έχει στις 13:00, στο γραφείο του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

- από το: http://left.gr/news/pampeloponnisiako-syllalitirio-agroton-sta-diodia-nestanis#sthash.TLCiP1n8.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου