____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Έχει Άστρο(ς) η Πελοπόννησος

  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015  // ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΤΟΠΙΑ  


Το κάστρο του Παραλίου Άστρους βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Νησί, που δεσπόζει στο λιμάνι. Χτίστηκε το 1256 μ.Χ. από τον πρίγκιπα Γουλιέλμο Βιλεαρδουίνο και ονομάστηκε Castello della estella λόγω του αστεροειδούς σχήματος της χερσονήσου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Στην «καρδιά» της Πελοποννήσου, όμως με στοιχεία που θυμίζουν αρκετά νησιωτική Ελλάδα, βρίσκεται το Παράλιο Άστρος Κυνουρίας. Ένα πανέμορφο παραθεριστικό θέρετρο, χτισμένο στις πλαγιές του αστεροειδούς υψώματος που οι ντόπιοι αποκαλούν «Νησί» (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο υδροβιότοπος της λίμνης Μουστού αποτελεί καταφύγιο μεταναστευτικών πουλιών, το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000 και θεωρείται προστατευόμενη περιοχή (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στο φαράγγι Λεπίδας δεσπόζουν οι εντυπωσιακοί καταρράκτες, ενώ η κορυφή του όρους Πάρνωνα είναι από τους ελκυστικότερους προορισμούς των ορειβατών (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Ο αμφιθεατρικά χτισμένος παραθαλάσσιος οικισμός της Αρκαδίας, με την εναλλαγή του τοπίου από το μπλε της θάλασσας στο πράσινο της πεδιάδας και του βουνού, είναι ευχάριστη πρόκληση για τους ταξιδιώτες (ΑΠΕ-ΜΠΕ).


______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου