____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Χωρίς γιατρό τα Λαγκάδια από την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018


 Αν  η Γορτυνία είχε διεκδικητική δημοτική αρχή (όπως π.χ. η Πάτρα με τη Λαϊκή Συσπείρωση), τα Λαγκάδια δε θα ξημέρωναν σήμερα χωρίς γιατρό. Γιατί μια τέτοια δημοτική αρχή θα κινητοποιούνταν από την πρώτη στιγμή με τους δημότες για να υπερασπιστεί το θεμελιώδες δικαίωμα στη δημόσια, δωρεάν, καθολική υγεία και περίθαλψη. 
Η διοίκηση όμως του κ. Γιαννόπουλου μαζί με το ανύπαρκτο τοπικό συμβούλιο του κ. Κούλη δεν μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν με τις τεράστιες ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής μας.
 Το μόνο που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια ήταν να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί σπονσοράροντας ως μέγα γεγονός τις ημερήσιες ιατρικές επισκέψεις εθελοντών ιατρών στα χωριά. 
Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτική τους βλάπτει σοβαρά την υγεία. Δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό ότι οι εθνικές τραγωδίες είναι απόρροια των καθημερινών υποχωρήσεων στα βασικά και αυτονόητα της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου