____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Το θέμα της προληπτικής ιατρικής και της δημόσιας υγείας, ως ψηφοθηρικό τέχνασμα…


Ανακοίνωση
Συλλόγου Ομάδα Γυναικών Αρκαδίας

Το θέμα της προληπτικής ιατρικής και της δημόσιας
υγείας, ως ψηφοθηρικό τέχνασμα…
Σε μια προσπάθεια αυτοπροβολής, ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στο δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 08.02.2011 αναφέρει: «Όλοι γνωρίζουμε και ‘‘γνωρίζει’’ πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, αλλά επίσης γνωρίζουμε και ‘‘γνωρίζει’’ και τις δυσκολίες ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου».

Και τα ερωτήματα μας είναι:
Γιατί είναι δύσκολη η πρόληψη και η ενημέρωση για τις γυναίκες της υπαίθρου; (όχι πως οι συνθήκες στις πόλεις είναι καλύτερες)
Γιατί οι γυναίκες δεν έχουν εύκολη και τακτική δωρεάν πρόσβαση στα κέντρα προληπτικού ελέγχου;
Γιατί οι γυναίκες πρέπει να περιμένουν ψηφοθηρικές πρωτοβουλίες και ευγενικές χορηγίες για να προλάβουν μια ασθένεια;
Γιατί πρέπει οι γυναίκες να είναι έρμαια στο έλεος της κάθε πρωτοβουλίας, με το αζημίωτο; (εκβιασμό δηλαδή;)
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ, ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, που οι πολιτικές τις οποίες ακολουθείτε μας έχουν καταδικάσει σ’ αυτή τη θέση, έχουμε οδηγηθεί να σκεφτόμαστε την πρόληψη και την απαραίτητη επίσκεψη στο γιατρό, σαν απρόσιτη και μακρινή.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ είμαστε ριζικά αντίθετες, αυτό το τόσο σοβαρό θέμα της προληπτικής ιατρικής να αντιμετωπίζεται το 2011 ως άλλη μια «πρωτοβουλία-ψηφοθηρία». Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που εσείς υπηρετείτε πιστά έχει υποχρέωση απέναντι στο λαό και πρέπει να παρέχει ενιαία, δημόσια, δωρεάν και καθολική υγεία και πρόνοια, μέχρι και το τελευταίο χωριό. Η υγεία είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό, αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εργαζομένων που παράγουν τον υλικό και πνευματικό πλούτο της χώρας μας. Πόσο μάλλον για μας τις γυναίκες, που έχουμε χρεωθεί από τη φύση τη διαδικασία της αναπαραγωγής.
Ο Σύλλογος Ομάδα Γυναικών Αρκαδίας καλεί τους κατοίκους και κυρίως τις γυναίκες της περιοχής:
α) Να σκεφτούν βαθύτερα και να απορρίψουν αυτή την πολιτική που μεταβιβάζει αρμοδιότητες των ευαίσθητων τομέων της Υγείας-Πρόνοιας, από την Κυβέρνηση στους Δήμους, σε Συλλόγους, Εταιρίες, Εθελοντές – Χορηγούς (όμιλος ΕΥΡΗΚΑ).
β) Να απορρίψουν την πολιτική που θέλει τις υπηρεσίες Υγείας και ιδιαίτερα της πρόληψης, καθώς και τα Κέντρα Υγείας υποβαθμισμένα, ανεπαρκή, εμπορευματοποιημένα. Αφού όλο και περισσότερο τα παραδίδουν στον ιδιωτικό τομέα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ
- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατρών-νοσηλευτών) και αγορά εξειδικευμένου εξοπλισμού για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας.
- Τη δημιουργία πολυδύναμων Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου 365 μέρες το χρόνο.
- ΜΗ ΔΕΧΘΕΊΤΕ ΤΗΝ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ» ΤΟΥΣ ΩΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΑΣ

Τρόπαια, 14 Φεβρουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου