____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ζέστη φιλοξενία στην Αρκαδία



Αρκαδία

 Από τo Mαίναλο ώς τον Πάρνωνα και τις ακτές της Κυνουρίας, ο νομός Αρκαδίας διαθέτει εξαιρετικές επιλογές διαμονής για όλα τα γούστα και... τα πορτοφόλια. Aκολουθούν 22 ξενώνες που υπηρετούν τη λογική του Value for money. Οι περισσότερες τιμές αφορούν τα απλά σαββατοκύριακα του χειμώνα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε και τιμολόγιο για γιορτές και τριήμερα


ΕΡΕΥΝΑ: ΛΙΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ
εφημ. "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"


1821
Ανω Δολιανά, T/2710-234.080, www.dol1821.gr
Το πρώτο δημοτικό σχολείο του χωριού είναι σήμερα ένας επιβλητικός πέτρινος ξενώνας. Ξύλινα παραδοσιακά έπιπλα, χειροποίητα χαλιά, πέτρα μέσα στο δωμάτιο και κρεβάτια με ουρανό. Το καλύτερο όμως είναι οι υπηρεσίες που προσφέρονται: σπιτικό πρωινό με ζυμωτό ψωμί, καθιστικό με μεγάλη κάβα, πολλές επιλογές σε σοκολάτα, τσάι, αλλά και πούρα και αίθουσα για επιτραπέζια παιχνίδια. Υπάρχουν και μεζονέτες για οικογένειες και παρέες.

Στα 90 ευρώ με πρωινό. Τις καθημερινές γίνονται εκπτώσεις κατόπιν συνεννοήσεως.



Εναστρον

Δημητσάνα, Τ/27950-31.684, www.xenonasenastron.gr

Τρία υπέροχα δωμάτια με στυλ και ανέσεις στο κέντρο του χωριού. Τζάκι, ενδοδαπέδια θέρμανση, στρώματα Cocomat, σοφίτες, χτιστά καναπεδάκια και υπέροχη θέα, στα συν!

Στα 80 ευρώ το δίκλινο με πρωινό τις καθημερινές και 120 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.



Προσέληνος

Δημητσάνα, Τ/27950-31.675, www.proselinos.gr

Το φημισμένο περιοδικό Conde Nast τον περιέλαβε στους 10 καλύτερους ξενώνες όλης της Ελλάδας, και πράγματι ο ξενώνας Προσέληνος είναι υπόδειγμα φιλοξενίας. Στην πιο παλιά γειτονιά της Δημητσάνας, το παραδοσιακό κτίριο χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και διαθέτει πέντε δωμάτια με αυθεντικές αντίκες και ατμόσφαιρα παλιάς εποχής. Αγαπημένο το ντυμένο στα μοβ «Αλκινόη».

Από 120 ευρώ το δίκλινο με πρωινό σε μπουφέ.


Αγρόκτημα

Πλάκα Λεωνιδίου, T/24570-23.244, www.agroktima.com

Ο παραδοσιακός ξενώνας αποτελείται από δέκα πέτρινα σπίτια, το καθένα αυτόνομο. Πέτρα στους εσωτερικούς τοίχους, ξύλινα ταβάνια, τζάκι, χειροποίητα υφαντά και κιλίμια θυμίζουν παραδοσιακό σπίτι προηγούμενων καιρών. Η κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη και το καλάθι γεμάτο καλούδια για το πρωινό, ενώ προσφέρεται μέχρι και ασύρματη σύνδεση στο Ιντερνετ.

70 ευρώ το δίκλινο (90 ευρώ στις γιορτές).



Βυζαντινόν

Πούλιθρα Λεωνιδίου, Τ/27570-51.220, www.byzantinonhotel.gr

Εντεκα διαμερίσματα για 2 ή 4 άτομα, με ξύλινα έπιπλα, υφάσματα σε απαλά χρώματα, μεγάλα σιδερένια κρεβάτια, πλήρως εξοπλισμένες μοντέρνες κουζίνες και μπαλκόνι σε πολύ προσιτές τιμές. Υπόγειο πάρκινγκ και Ιντερνετ κάνουν τη διαμονή ακόμα πιο άνετη.

Από 65 ευρώ για 2 άτομα, 80 ευρώ την περίοδο των εορτών.


Ουρανογείτων

Κοσμάς, Τ/27570-31.490, www.ouranogeiton.gr

Κάθε δωμάτιο και ένας αστερισμός. Μόνο που αυτά τα αστέρια έχουν χνουδωτές κουβέρτες, κρεβάτια με ουρανό, τζάκι και πατιναρισμένα έπιπλα. Καθίστε για καφέ στο μεγάλο καθιστικό με το τεράστιο τζάκι και δοκιμάστε οπωσδήποτε τα χειροποίητα γλυκά της ιδιοκτήτριας.

60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό, 70 ευρώ με πρωινό και τζάκι.



Μαλεβός - Νώνταινα

Κοσμάς, Τ/27570-31.411 www.malevos-nontena.gr

Λειτουργούσε ως χάνι για φαγητό και ύπνο από το 1930. Βρίσκεται άλλωστε μπροστά ακριβώς στην πλατεία του χωριού. Η ανακαίνιση και η συντήρησή του έγινε από ντόπιους παλιούς μάστορες και τώρα πάνω από την ταβέρνα λειτουργεί ο ξενώνας. Τρία δωμάτια με σιδερένια κρεβάτια, παλιές λάμπες και θέα στην πλατεία. Δοκιμάστε και την παραδοσιακή κουζίνα της ταβέρνας από κάτω.

Από 40 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.


Σελινούντα

Κοσμάς, Τ/6979-001.030, www.selinounta.gr

Στο κέντρο του χωριού, ακριβώς πάνω στην πλατεία, τα πέντε δωμάτια του ξενώνα απολαμβάνουν προνομιακή θέση. Τα υπεραιωνόβια πλατάνια φτάνουν μέχρι τα παράθυρα και συνδυάζονται με την πέτρα και το ξύλο στο εσωτερικό των δωματίων.

60 - 70 ευρώ το δίκλινο σταθερά όλο το χρόνο.


Ξενώνας Ζάβαλης


Πελετά, Τ/6932-436.476

Πέτρινες καμάρες και ξύλινα παραθυρόφυλλα που κλείνουν προς τα μέσα· έτσι έφτιαχναν τα σπίτια παλιά και η ανακαίνιση στο παλιό αρχοντικό του 1900 διατήρησε τις παραδόσεις. Το πέτρινο κτίριο διαθέτει τέσσερα δωμάτια, τρία δίκλινα και ένα τετράκλινο και μας άρεσε ιδιαίτερα αυτό με το πηγάδι στη μέση του δωματίου.

Από 50 ευρώ το δίκλινο χωρίς πρωινό.


Ξενώνας Αντωνίου

Καστάνιτσα, T/27550-52.255, www.sun-mountain-snow.gr

Δίπλα στην πλατεία του χωριού, ο ξενώνας διαθέτει πέντε δωμάτια, με παραδοσιακή διακόσμηση. Το ταβάνι είναι επενδεδυμένο με ξύλο καστανιάς, τα κουρτινάκια και τα σεμεδάκια είναι χειροποίητα, ενώ υπάρχει και καθιστικό με τζάκι.

Στα 60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό και 50 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις και άνω.



Πάρνων

Αγιος Πέτρος, Τ/27920-31.079, www.hotelparnon.gr

Δίπλα στην πλατεία αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς για το χωριό. Είκοσι δύο δωμάτια και δύο σουίτες εξυπηρετούν περαστικούς, εκδρομείς του Σαββατοκύριακου και γκρουπ που επισκέπτονται το μέρος. Ωραίο και πλούσιο πρωινό σε μπουφέ και εξαιρετική κουζίνα από το εστιατόριο. Κάθε Σάββατο βράδυ διοργανώνεται και μικρό γλέντι με μπουζούκι και κιθάρα.

Από 50 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.



Μπελαίικο

Στεμνίτσα, Τ/27950-81.286, mpelleiko.gr

Στην κορυφή της Στεμνίτσας, ένα παλιό αρχοντικό σάς υποδέχεται ζεστά. Από τους λίγους ξενώνες που προτείνονται από τον Lonely Planet. Τα ατού του, η ζεστή και «παρεΐστικη» φιλοξενία, το πρωινό και η θέα της Στεμνίτσας. Ντ. Κ.

Από 85 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.


Μαλεβός

Αγιος Πέτρος, Τ/27920-31.155, 27920-31.375, 6945-377.328

Τέσσερα ανεξάρτητα σπίτια 70 τ.μ., που μπορούν να φιλοξενήσουν 2-6 άτομα. Το κάθε σπίτι έχει δικό του τζάκι στο καθιστικό, υπνοδωμάτιο στον πάνω όροφο, αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, τηλεόραση και δύο μπάνια. Διακοσμημένα με παραδοσιακά έπιπλα και ιδανικά για οικογένειες και παρέες. Ι.Π.

Aπό 70 έως 120 ευρώ το δίκλινο με πρωινό ανάλογα με τα άτομα και τις διανυκτερεύσεις.


Μετερίζι

Βαρβίτσα (Λακωνίας), Τ/27310-95.100, 28.332, www.meterizi.com

Ιδιο βουνό (Πάρνωνας), άλλος... νομός (Λακωνίας). Ενα εντυπωσιακό συγκρότημα πέντε ανεξάρτητων παραδοσιακών ξενώνων, πλήρως εξοπλισμένων με καλαίσθητο καθιστικό, κουζίνα, μπάνια, ένα ή δύο υπνοδωμάτια και βεράντα με θέα στον Ταΰγετο. Οι χώροι των ξενώνων λειτουργούν και ανεξάρτητα μεταξύ τους, ενώ στο κοινόχρηστο καθιστικό με το τζάκι απολαμβάνουμε πρωινό ή και ποτό. Ι.Π.

70 ευρώ το δίκλινο με πρωινό, 180 ευρώ οι μεζονέτες με τζάκι για 4 άτομα.



Λιθόχτιστα

Κοσμάς, Τ/210-89.48.769, 6937-823.651, www.lithoxtista.gr

Σε υψόμετρο 1.150 με θέα στις πλαγιές του Πάρνωνα, τα έξι πέτρινα σπίτια, που μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως και 7 άτομα, μετατρέπονται για λίγο στο δικό μας, ζεστό σπιτικό. Τζάκι και σκαλιστά έπιπλα, ζωγραφιές στους τοίχους και ξύλινα σκαμνάκια, αλλά και στρώματα Cocomat και καλλυντικά Κορρέ στο μπάνιο, στα συν!

Στα 60 ευρώ το σπίτι τις καθημερινές, 80 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.



Ξενώνας Καζάκου

Δημητσάνα, Τ/27950-31.660, www.xenonaskazakou.gr

Ατμοσφαιρικός ξενώνας σε παλιό αρχοντικό, με καλαίσθητα δωμάτια και ζεστό καθιστικό. Το κτίριο αποτελεί σημαντικό δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και κατασκευάστηκε από τον Σπύρο Καζάκο το 1851, ο οποίος διατηρούσε παντοπωλείο στο ισόγειο. Ι.Π.

Στα 80 ευρώ το δίκλινο με πρωινό τις καθημερινές, 100 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και 120 ευρώ τα Χριστούγεννα.



Φούντας

Αγιος Ιωάννης, Τ/27550-52.022, www.foudas.gr

Τέσσερα μοναδικά δωμάτια με ξύλινα πατώματα, ζεστά χρώματα, υπέρδιπλα κρεβάτια και παλιά έπιπλα αντίκες. Επίσης, με βεράντα για θέα στο βουνό και το δάσος και... μοναδικούς οικοδεσπότες. Μας άρεσαν τα διακοσμητικά κλαδιά και τα αρωματικά ποτ πουρί.

Από 50 ευρώ το δίκλινο χωρίς πρωινό.


Ξενοδοχείον Κεντρικόν

Λαγκάδια, T/27950-43.221, www.kentrikon-hotel.gr

Στο κέντρο του χωριού, το ξενοδοχείο ανακαινίστηκε πέρυσι. Είκοσι δωμάτια με ταπετσαρία, ζωγραφισμένα κεφαλάρια με φυσικά τοπία, παλιές λάμπες και μπαλκόνι με θέα στο χωριό. Το πλούσιο πρωινό περιλαμβάνει όλα τα τοπικά προϊόντα μέχρι και τραχανά.

60 - 80 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.



Καλλιρρόη

Καλονέρι, Τ/27950-43.108, www.kallirroi-rooms.gr

Το πρωινό έρχεται στο δωμάτιο την ώρα που το θέλετε, μια και θα σας είναι δύσκολο να αποχωριστείτε το υπέρδιπλο κρεβάτι με το πουπουλένιο πάπλωμα. Ο πετρόχτιστος ξενώνας διαθέτει διαμερίσματα και δωμάτια με πολυτελή διακόσμηση και αρχοντική φινέτσα. Ξύλινα πατώματα, γήινα χρώματα και σκούρα ξύλινα έπιπλα προσθέτουν στην αισθητική των χώρων.

Από 70 ευρώ το δίκλινο χωρίς πρωινό και 80 ευρώ με πρωινό.



Seleni Suites

Βυτίνα, Τ/27950-31.750, www.selenisuites.com

Εχει ό,τι μπορείς να ζητήσεις: θέα στο χωριό της Βυτίνας, 30 μεγάλες και ευρύχωρες σουίτες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, γυμναστήριο, παιδότοπο, αναγνωστήριο, αίθουσα ψυχαγωγίας με home cinema, μπιλιάρδο και επιτραπέζια παιχνίδια. Διαθέτει επίσης καφετέρια, μπαρ, brasserie και εστιατόριο. Και αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, κλείστε μια executive σουίτα με δύο μπάνια και υδρομασάζ.

195 ευρώ Κυριακή έως Πέμπτη, 230 ευρώ Παρασκευή, Σάββατο, γιορτές και τριήμερα.



Vitina House Forest Resort

Βυτίνα, Τ/27950-29.014, www.vitinahouse.gr

Διαλέγουμε ό,τι μας καλύπτει: standard και premium δωμάτια, superior διαμερίσματα 50 τ.μ., κατοικίες 50 τ.μ. ή σουίτες 70 τ.μ. Ολα τους με αρχοντική διακόσμηση και ανέσεις. Μας άρεσαν οι villas με υπέρδιπλο κρεβάτι, τζάκι και αυτόνομη θέρμανση, υδρομασάζ και άνετο καθιστικό. Οι σουίτες διαθέτουν, επιπλέον, τραπεζαρία, καλλυντικά Hermès, jacuzzi και καλωσόρισμα με κρασί και φρούτα.

100 ευρώ Κυριακή έως Πέμπτη το απλό δίκλινο με πρωινό, 120 ευρώ Παρασκευή - Σάββατο, γιορτές και αργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου